„Žuti prsluci“ peti put na ulicama Francuske u subotu 15.decembra

    909

    Izgleda da mere koje je francuski predsednik Emanuel Makron doneo u TV obraćanju prošlog ponedeljka nije zadovoljilo zahteve „žutih prsluka“ koji su najavili ponovna okupljanja za subotu 15.decembra u celoj Francuskoj.

    Proteklih subota došlo je do velikih nemira i incidenata najviše na ulicama Pariza. Zbog toga vlast u Francuskoj ne želi ništa da prepusti slučaju pa će i ovog puta biti raspoređeno negde ispod 100000 policajaca u celoj Francuskoj. Njih 8000 sa oklopnim vozilima biće na Jelisejskim poljima u Parizu. Na društvenim mrežama se pozivaju ljudi da dođu u 14h i na trgu Republike u samom centru grada svetlosti. Kako će proteći sutrašnji dan ostaje da se vidi, znajući da je prošle subote policija upotrebila po nekima i prekomernu silu da zaštiti grad.

    Ovih dana je vlast pozivala da se protest odloži zbog umora i iscrpljenosti organa reda ali i zbog terorističkog napada koji se desio u Strazburu, gde je i zabranjeno okupljanje. Nisu u tome uspeli i peta subota protesta će dobiti svoj epilog sutra. Zato izbegavajte kritične delove grada u toku sutrašnjeg dana i večeri.

    Da samo podsetimo da će sutra u pripravnosti biti veći broj policajaca u Francuskoj nego što je bilo srpskih organa reda tokom proleća 1999.godine i rata na Kosovu i Metoiji.