Vučić zove dijasporu da se vrati u Srbiju. Dobio je ovaj odgovor

  901

  Posebne subvencije koje Vučić najavljuje za ljude koji su u inostranstvu na privremenom radu kako bi se vratili i započeli posao u Srbiji veoma su bitne za te ljude i mogu ih vratiti u svoja rodna mesta, kaže savetnik predsednika opštine Žagubica, koji živi na releciji Beč – Žagubica, Živojin Trifunović.

  Predsednik nije precizirao šta podrazumeva program tih subvencija, ali Trifunović ističe da nije lako tražiti sreću u tuđem svetu i da je svaki program koji motiviše na povratak dobrodošao.

  Kako je naveo Trifunović za Tanjug, u Beč je otišao sa roditeljima pre 46 godina, ali sa godinama i što je stariji sve ga više vuče da se vrati u rodni kraj.

  “Podsticaji su vrlo bitni za nas koji smo u inostranstvu na privremenom radu. Iz našeg kraja je otišlo mnogo ljudi u inostranstvo, a ja sam već 46 godina tamo i znam kako je. Znam da nije lako ostaviti svoj kraj, svoju kuću i tražiti sreću u tuđem svetu”, navodi Trifunović.

  Kako kaže, primećuje se poslednjih godina da se u celoj Srbiji mnogo radi i da cela zemlja napreduje, kao i da je u kraju iz kog je on rodom, takođe, mnogo urađeno.

  “U ovom kraju smo imali loše puteve, ali je u poslednje dve godine urađeno dosta toga – infrastruktura, sela koja nisu imala vodu uopšte, rešeno je u poslednje dve godine, domovi kulture, bonice, sve se to renovira, sve se obnavlja. Baš se vidi da napreduje cela zemlja”, kaže Trifunović.

  nastavak na sledećoj strani