Vučić i Merkel se sastali u Parizu. Merkel nudi pomoć

  844

  Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije. Merkelova je pozdravila je ekonomske uspehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

  Predsednik Vučić obavestio je kancelarku Merkel o toku dijaloga i poslednjim potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, istakavši da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

  Vučić je obavestio kancelarku Merkel o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, zahvalivši joj na povećanju broja nemačkih investicija u Srbiji, koji danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi, saopštila je Služba za saradnju m medjima predsednika Srbije.

  Kancelarka Merkel pozdravila je ekonomske uspehe Srbije i istakla da ona želi da pomogne da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

  Aleksandar Vučić će se tokom dana sastati i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

  Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković potvrdio je za RTS da se Vučić sinoć sastao sa Makronom dva puta, kao i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

  Vučić je u Pariz doputovao juče, gde je u večernjim časovima zajedno sa šefovima država i vlada iz svih krajeva sveta, obišao izložbu „Pikaso: plavo i roze“ u Muzeju „Orsej“, a nakon toga bio gost na koktelu za visoke zvanice.

  izvor : rts.rs