(VIDEO)Pariz XVI : Izgorela zgrada. Požar odneo 8 života. Uhvaćena osumnjičena

    2830

    Osam osoba je izgubilo život u stravičnom požaru zgrade u šesnaestom pariskom arondismanu u ulici Erlanger. Privedena je žena osumnjičena za podmetanje požara.

    Oko 1h ove noći izbio je požar u zgradi od osam spratova, koji se brzo proširio i zahvatio celu zgradu. Veliki broj ljudi se sakrio na krov od vatrene stihije dozivajući pomoć. Neki od njih su dozivali pomoć sa svojih prozora. Stravična scena je uznemirila ceo kvart a vatrogasci su uspeli tek oko 3h30 da evakuišu sve ljude koji su se u tom trenutnku nalazili u zgradi. Ipak su tek jutros oko 7h uspeli da se izbore sa vatrom i ukrote je imavši šest povređenih vatrogasaca. Među povređenima je i oko dvadesetak stanara. Jedna osoba se bori za život.

    Privedena je jedna žena od 41 godine, stanar ove zgrade za koju se sumnja da je podmetnula požar. Ona je uhvaćena pošto je pokušala da zapali automobil u neposrednoj blizini pomenute zgrade, i prema prvim saznanjima izjavila je da je podmetnula požar pošto se posvađala sa komšinicom. Osumnjičena ima psihičke probleme i već je primala terapiju usled toga.

    pogledajte video na sledećoj strani