(VIDEO)Francuski srbomrzac u udarnoj TV emisiji ponovo izvređao Srbe

  3496

  Bernard-Henri Lévy francuski pisac i filozof je po ko zna koji put dokazao veliku mržnju koju ima prema Srbima i celom srpskom narodu. U udarnoj emisiji na najgledanijem informativnom kanalu BFM komentarišući aktuelnu situaciju u Siriji, pomenuo je rat u Bosni i nazvao sve Srbe „pičkama“ (slobodni prevod francuske reči „salopard“ koji je u stvari muški rod za „drolju“).

  Naime, voditeljka ga je pitala da li bi napad na Siriju značio i rat sa Rusijom. On je (12’15“ na snimku ispod) odgovorio da naravno da ne bi i pomenuo kako je za vreme navodne opsade Sarajeva za vreme rata u Bosni, tadašnji francuski predsednik Miteran je četiri godine govorio kako bi mešanje u ratu u Bosni značio rat sa Rusijom. Nastavlja pričom kada je trebalo da je general François Lecointre sačuva čast Francuske onda je na mostu na Miljacki, vodio herojsku akciju i bez i jedne žrtve oslobodio svoje saborce. „Pičke srpske“ kako je nazvao srpske borce, opremljene ratnom mehanizacijom su se junačili kada su ispred njih bili nenaoružani muslimani, dok ih nije nigde bilo kada su ispred njih imali pravog protivnika. Isto tako se dešava i u Sirijii po njemu treba Francuska da reaguje ne misleći da će to da proizvede rat sa Rusijom.

  Da podsetimo da je Bernard-Henri Lévy bio najveći zagovornik rata protiv Srba u Bosni, rata u Libiji, a sada nastavlja sa istom retorikom u vezi situacije u Siriji.

  Pre manje od godinu dana Bernar Anri Levi napadnut je u Dvorani kulturnog centra u Beogradu, kada je, u okviru programa „Beldoksa“, trebalo da razgovara sa gledaocima posle projekcije njegovog filma „Pešmerga“.

  Uz povike „Ubico, napusti Beograd“ i „Ovaj gad se zalagao za bombardovanje Jugoslavije osam godina pre intervencije NATO-a“, troje levičara pripadnika SKOJ-a prekinulo je obraćanje francuskog filozofa.

  Neposredno nakon što je počeo da govori, Bernara Anrija Levija je tortom pogodila jedna devojka i gađan je jajima, a potom je jedan mladić nasrnuo na njega. Ozbiljniji incident sprečili su snimatelji različitih televizija, koji su uspeli da zadrže mladića.