(VIDEO) Migrant, Pakistanac, napao desetogodišnju devojčicu u Somboru

  6539

  U delu Sombora koji se nalazi u blizini prihvatnog centra za migrante napadnuta je desetogodišnja devojčica. To je drugi slučaj koji se u tom delu grada desio za dva i po meseca.

  Desetogodišnju devojčicu iz Sombora prilikom povratka iz škole prvo su nekoliko stotina metara pratila dvojica migranata, a onda je jedan od njih i napao devojčicu. Majka devojčice Jasna Kovačević kaže da je devojčica napadnuta posle petog časa i to s leđa.

  „Kada je došla do ulice Šikarski put i prešla pešački prelaz jedan od dvojice migranata je pretrčao ulicu i počeo da trči za njom. Sustigao je, povukao za desno rame i vukao je za školsku torbu koja joj je bila na leđima. Devojčica je bila toliko prisebna da se branila, udarila ga je u nogu i počela da trči i doziva u pomoć i tako je uspela da dotrči do bake i deke“, priča Jasna Kovačević.

  Napad je odmah prijavljen policiji.

  „Krivično gonjenje je započeto i počinioci su, na svu sreću, otkriveni. Zadovoljni smo. Biće sprovedena adekvatna kazna i deportacija“, kaže Kovačevićeva.

  U somborskoj policiji potvrdili su da je uhapšen tridesetšestogodišnji Pakistanac zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u pokušaju. On će uz krivičnu prijavu biti sproveden u tužilaštvo.

  izvor : rtv.rs