(VIDEO) Francuska TV o poniženju koje je doživela Srbija 11.novembra u Parizu

  3476

  I dalje ne jenjavaju kritike francuskim vlastima koje su na ceremoniji 11.novembra u Parizu povodom stogodišnjice od kraja Velikog rata marginizovali predsednika Srbije i tako, najblaže rečeno, ponizili Srbiju koja je podnela najveću žrtvu, boreći se na strani saveznika.

  Kao što smo pisali, ovih dana ne prestaju reči podrške Srbiji i srpskom narodu od gotovo svih francuskih medija i francuskog naroda. U sledećem prilogu, veoma gledana televizija RT TV, napravila je prilog o ovom događaju i prenosi reči jednog od zvaničnika vlade Francuske koji je par dana posle ceremonije izjavio kako su „zabrljali“ na ceremoniji, misleći na Srbiju. Inače RT TV je ruska televizija koja postoji i u Francuskoj na francuskom jeziku.

  La Serbie humiliée le 11 novembre, Paris présente ses excuses

  La Serbie ?? humiliée le 11 novembre, Paris ?? présente ses excusesRT France en direct : ? https://francais.rt.com/en-direct? Les commémorations du 11 Novembre étaient placées sous le signe de la paix mais elles ont laissé des séquelles. Les relations entre la France et la Serbie se sont tendues. En cause : un double faux-pas diplomatique commis par l'Elysée qui a été ressenti comme une humiliation par la Serbie.

  Gepostet von RT France am Freitag, 16. November 2018