VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšene 53 osobe, lisice i za 13 policijskih službenika

  1875

  Podneto 25 krivičnih prijava. Među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, zaposleni u preduzeću „Lasta“ Beograd

  BEOGRAD – U još jednoj opsežnoj policijskoj akciji, usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapšene su 53 osobe i podnete krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

  To je saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakavši da se procenjuje da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima naneli štetu višu od 10 miliona evra.

  U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću „Lasta“ Beograd, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih-komunalnih preduzeća.

  „Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja „, poručio je Stefanović.

  Podneta je krivična prijava protiv članova Upravnog odbora Veterinarskog zavoda Zemun u redovnom postupku zbog sumnje da je bilo malverzacija.

  izvor: novosti.rs