Ubijen policajac u Požarevcu

  1928

  Policijski službenik Srđan Petrović (1975) ubijen je noćas prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca, kada je Dobrivoje Živković (1948) u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana. Živković je ubijen nakon intervencije SAJ-a.

  Srđan Petrović zadobio je teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Zet 69-godišnjeg Dobrivoja Živkovića, nakon međusobne svađe, prijavio je policiji da njegov tast Dobrivoje u nelegalnom posedu ima automatsku pušku.

  Nakon prijave, na lice mesta je upućena patrola policije.

  U jednom trenutku, kada je policajac Srđan Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, Živković je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policijskog službenika.

  Potom se Dobrivoje Živković zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana.

  Posle angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, Živković je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije.

  Meštani sela Bare kažu da je Dobrivoje Živković bio povučen i da se poslednjih godina retko družio.

  „Nikad nisam čuo da je on pravio probleme. On u selo nije izlazio. Radio je u inostranstvu, znam da je došao, da je kod kuće, ali ga nisam video u poslednjih pet-šest godina“, priča predsednik Mesne zajednice Bare Miroslav Žikić.

  Hristivoje Živković, brat Dobrivoja Živkovića, kaže da je Dobrivoje „živeo u nekom strahu“.

  „I kad dođe kod mene, priča o nekim bandama, da će da ga ubiju, da se ne pazi. Pitao sam ga da li mu je neko lično pretio, on uvek kaže ‘ne znaš ti, odavno bi me smakli‘“, priča Miroslav.

  Dobrivoje Živković živeo je sa ćerkom, zetom i unukama. U požarevačkoj policiji kažu da do sada nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da ubistvo policajca Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici.

  Ministar je ukazao da je ovaj užasan događaj dvoje divne dece ostavio bez oca, ženu bez supruga.

  Dodao je da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao porodici nastradalog policajca.

  Ministar je naglasio da je veoma važno da građani znaju da policijaci svakodnevno rizikuju svoje živote obavljajući svoje aktivnosti i koliko se svakodnevno bore da oni budu bezbedni i sigurni, da naša deca budu slobodna, da Srbija bude mirna i stabilna.

  izvor : rts.rs