U tuči Srba i Amerikanaca na Zakintosu ubijen amerikanac

  2957

  Grčki mediji javljaju da je na ostvru Zakintos u oblasti Laganas u tuči grupe srpskih i američkih turista ubijen 22 – godišnji Amerikanac.

  Policija je uhapsila jednog Srbina sa britanskim pasošem-službenika obezbeđenja u restoranu kao i barmena koji je grčki državljanin.

  Prema ovdašnjim izvorima, reč je o mladim ljudima koji su pod dejstvom alkohola došli u verbalni sukob, koji je prerastao u koškanje i na kraju tuču između Srba i Amerikanaca.

  Jedan od njih, 22-godišnji američki turista rodom iz Teksasa izašao je iz bara ali su za njim krenuli radnik obezbeđenja- poreklom Srbin sa britanskim pasošem i više srpskih državljana.Kad su ga sustigli, oborili su ga na zamlju i nastavili da ga šutiraju.

  Prolaznici su pozvali policiju i hitnu pomoć, mladi Amerikanac je transportovan u bolnicu ali su povrede zadobijene po glavi bile smrtonosne.

  Njegovi drugari su izjavili policiji da nisu mogli da mu pomognu jer su Srbi, kako prenose grčki mediji,bili toliko razjareni da su se plašili da će ih sve ubiti

  „Vukli smo ih ali oni nisu prestajali da ga udaraju!“ – izjavio je jedan od Amerikanaca iz grupe koja se sukobila sa srpskom grupom.

  Ambasada Republike Srbije u Grčkoj zatražila je hitnu informaciju od grčke policije o detaljima ovog tragičnog događaja i precizne podatke o eventualnoj umešanosti srpskih državljana.

  izvor : politika.rs