U petak veče je goreo kvart Freycinet u Asnières (92)

    1840

    Prošlog petka uveče, grupa mladića je napravila pravi haos u kvartu Freycinet u Asnières (92) na obodu Pariza. Palili su kontejnere i blokirali prilaze kvartu. Značajne policijske snage su morale da intervenišu da bi smirili situaciju.

    Povod je bio taj što je opštinska policija udarila autom jednog mladića koji je stanovnik tog kvarta u noći između srede i četvrtka. I mi bi se obrušili na policiju da ne znamo pravu istinu. Naime policajci su hteli da prekontrolišu jednog vozača skutera koji se dao u bekstvo. Policajci su mu bili za petama kada se grupa mladića odjednom pojavila ispred policijskog automobila kako bi sprečili policajce da uhvate njihovog prijatelja iz kvarta. Iako su policajci naglo zakočili jednog od njih su udarili automobilom i naneli mu lakše telesne povrede. To je njima bio razlog sledećeg dana da pale sve na šta naiđu po kvartu.

    Da podsetimo da u tom kvartu žive najviše porodice afričkih imigranata. Asocijacije koje brane imigrante brane mladiće govoreći kako oni na taj način pokazuju nezadovoljstvo prema policiji.