Tragedija: Mališan skočio u reku da spasi psa, pa se udavio

  821

  Sijarinska banja i Medveđa oplakuju sedmogodišnjaka čiji je život zbog psa Reja uzela nabujala Banjska reka.

  FILIP Blagojević (7) bio je živahno dete, ali ga u smrt nije odveo dečji nestašluk, već njegova urođena potreba da pomogne drugom živom biću. Skočio je u nabujalu Banjsku reku da bi iz ledene vode izbavio svog psa Reja, ali nijednom od njih dvojice nije bilo spasa. Cela Sijarinska Banja odmah se digla na noge u potrazi za detetom, da bi posle dva časa telo deteta isplivalo dva kilometra nizvodno.

  – Zamislite samo kakva bi ljudina postao da nam ga sudbina nije otela – očajan je ujak Marko Popović, koji još ne može da shvati da su izgubili miljenika.

  U šoku su meštani ne samo Sijarinske Banje, nego i čitave Medveđe. Svi oplakuju dečaka koji je ove jeseni trebalo da postane đak prvak. Majka Jelena ne skida pogled sa svog sina jedinca, a svako ko priđe odru pomiluje po kosi „usnulog“ dečaka.

  Otac Dejan poslednjim atomima snage primao je saučešća. Zajedno sa rođacima i prijateljima su, u suzama, Filipa ispratili na večni počinak na lokalnom groblju u Medveđi.

  – Ne mogu da prihvatim da ga nema. Kako je moguće da ga nismo sačuvali? Svi smo bili u kući, tek što smo završili ručak. Filip je hteo da izađe u dvorište, da se igra. Zapretio sam mu da ne izlazi iz dvorišta, i on mi je obećao da neće. Eto, slagao me je prvi i poslednji put – priča ujak Marko, koji ne može da se pomiri sa sudbinom da je kao lekar spasao na stotine života a da svog mezimca nije uspeo da spase.

  Filip je sa roditeljima živeo u Leskovcu, ali je najviše voleo da provodi vreme u dedinoj kući u Sijarinskoj Banji. Kako se njegov pas našao na keju i kako je upao u reku, niko ne ume da objasni. Jedini svedok je drugi sedmogodišnjak iz komšiluka sa kojim je Filip bio u dvorištu. On je potrčao da pomogne Filipu, ali je reka u tom delu prebrza, pa je pravo čudo što i njega nije povukla.

  Posmatrao sam ga s prozora, i u jednom trenutku video da nema njih dvojice. Svi smo izleteli iz kuće i krenuli ka reci. Trčao sam bez daha da ga sustignem, i mislio sam da se zaustavio u jednom viru, pa sam skočio u reku i nastavio da ga tražim. Voda je bila ledena i mislio sam da ću umreti, nisam dugo izdržao. Mogu samo da zamislim koliko se Filip uplašio – ne može da zaustavi suze ujak Marko.

  izvor : novosti.rs