Terorista zaklao dve devojke u Marselju

    5245

    U nedelju 01.oktobra na železničkoj stanici u Marselju ubujene su dve devojke nožem. Ubica je u trenutku zločina uzviknuo „Alahu akbar“.

    Ubica se pre zločina čudno ponašao na železničkoj stanici. Prišao je sa leđa prvoj devojci i naneo joj smrtonosne povrede. Zatim je počeo pomahnitalo da trči po peronu izazivajući paniku velikog broja ljudi. Vratio se na mesto zločina i ubio i drugu devojku. Žrtve su imale po dvadesetak godina i bile su rodjake.

    Terorista je zatim jurio unokolo pokušavajući da ubije još ljudi. Naleteo je na vojnike koji su obezbeđivali mesto koji su ga odmah neutralisali.

    Terorista je tunižanin Ahmed Hanachi, koji je već 12 godina ilegalno boravio na teritoriji Francuske. Počinio je i veći broj krivičnih dela, uglavnom krađa, ali uvek pod drugim imenom. Svaki put kada je bio priveden uzimani su mu otisci, a pošto nije imao nikakva dokumenta kod sebe izmišljao je imena koja je davao policiji. Njegovo poslednje saslušanje u policiji je bilo prošlog petka zbog krađe jedne jakne. Policija nikada nije pokušala da uporedi njegov otisak prstiju sa otiscima koje imaju u bazi podataka. U petak je pušten bez da bude proteran iz Francuske zbog ilegalnog boravka.