Svi danas uz SRPSKE sportiste

  727

  Danas je veliki dan za srpski sport. Važne mečeve igraju košarkaši i fudbaleri, a odbojkaši se bore za finale. Tu je i Viktor Troicki koji će pokušati da se dokopa osmine finala na US openu.

  Prvi danas nastupaju košarkaši u 16h kada se sastaju se selekcijom Rusije na evroposkom prvenstvu u Turskoj. Posle jučerašnje pobede protiv Litvanijem i Ruske protiv Turske, obe reprezentacije ulaze u meč izuzetno motivisane jer je možda ovo odlučujuć meč za konačno prvo mesto u grupi.

  U trećem kolu US opena od 17h naš teniser Viktor Troicki će se sastati sa Ukrajincem Dolgopolovom. Troicki i Dolgopolov su u dosadašnjoj karijeri četiri puta odmeravali snage, a naš teniser vodi sa 3:1 u pobedama, ali je Dolgopolov jedinu pobedu ostvario upravo ove godine u martu na turniru u Indijan Velsu.

  Od 17h30 odbojkaši igraju svoj polufinalni meč na evropskom prventsvu u Poljskoj protiv reprezentacije Nemačke. Iako smo blagi favoriti moramo biti na oprezu protiv izuzetno neugodnih Nemaca.

  Srpska fudbalska reprezentacija od 18h dočekuje Moldaviju u kvalifikacionoj utakmici za svetsko prvenstvo koje se sledeće godine odigrava u Rusiji. Potrebna nam je pobeda pred dve odlučujuće bitke protiv Irske i Austrije.

  Našim sportistima želimo puno uspeha i sve tri pobede ovog drugog dana septembra.