Sve više migranata u samom Parizu. Grad gradi veliki centar u najbogatijem delu grada

  2243

  U ponedeljak će se oržati sednica gradske vlasti u Parizu gde će komunistička partija izaći sa predlogom o izgradnji novog centra za prihvat migranata kojih je sve više u Parizu.

  Desničarske organizacije protestvuju izjavljujući da je na severu Pariza oko Porte d’Aubervilliers i Porte de la Chapelle nastao novi Kale, aludirajući na veliki problem koji je trajao godinama u gradu gde je bio veliki broj ilegalnih kampova prepunih migranata koji su pokušavali da pređu u Englesku.

  Pošto je centar za prihvat migranata u Parizu (porte de la Chapelle) zatvoren, a koji je za osamnaest meseci prihvatio 60000 migranata, grad se suočava sa velikim izazovom jer svakodnevno dolazi veliki broj migranata koji prave ilegalne kampove u pomenutim kvartovima.

  Zbog toga će se vodeći ljudi opštine Pariza uzeti ozbiljno ovaj predlog komunista da se veliki centar sagradi u šesnaestom pariskom arondismanu u šumi Bulonj. Poznato je da je to jedan od najbogatijih kvartova u Parizu i da se digla velika prašina 2016.godine kada je već postojala priča o otvaranju prihvata u ovom delu grada.

  Ispod na slikama možete videti trenutno stanje migrantskih kampova u Parizu.