Studenti Ekonomskog fakulteta u Nišu predstavljaće Srbiju u Parizu na NAJVEĆEM SVETSKOM TAKMIČENJU

  1412

  Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu Aleksandra Đorđević, Jelena Todorović i Novak Stamenković osvojili su ubedljivo prvo mesto i postali sveukupni pobednici nedavno održanih regionalnog i zonskog takmičenja studentskih timova iz jugoistočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike u oblasti inovacija u proizvodnji i marketingu.

  Zahvaljujući ovom izuzetnom uspehu učestvovaće na završnom takmičenju, odnosno u Svetskom finalu mladih ekonomista koje će biti održano 15. juna u Parizu.

  – Na prethodna dva takmičenja, naša ekipa predstavila je projekat razvoja potpuno novih proizvodnih linija u industriji kozmetike, koji je ocenjen najvišim ocenama i koji nam je doneo i učešće na svetskom finalu u glavnom gradu Francuske. Na finalnom skupu, koji je bez ikakvih sumnji najveće studentsko takmičenje u svetu, učestvovaće timovi mladih akademaca koji su bili najuspešniji u konkurenciji preko 350 svetskih univerziteta iz čak 50 zemalja. Kako se u isto vreme u Parizu održava i jedan od najvećih sajmova inovacija, na kojem će najbolje ekipe studenata imati prilike da budu i u ulozi nosilaca inovativnih proizvodnih projekata i izlagača kao da je reč o iskusnim predstavnicima velikih svetskih kompanija, presrećni smo što ćemo predstavljati našu Srbiju i naš fakultet na velikom skupu. Naravno, učinićemo sve da se o dostignućima mladih iz Srbije čuje i u najvećim privrednim krugovima Evrope i sveta, rekli su za „Politiku“ ovo troje mladih sa Ekonomskog fakulteta u Nišu.

  Studentski tim mladih ekonomista iz Niša na ovoj inovaciji i projektu radio je prethodnih nekoliko godina primenjujući znanje stečeno na predavanjima i vežbama na svom fakultetu – kaže prof. dr Jadranka Đurović Todorović, dekanica Ekonomskog fakulteta Niškog univerziteta.

  izvor : niskevesti.info