Stranka Marine Le Pen jako podržala Srbiju u odbrani Kosova i Metohije

  2143

  Marine Le Pen je po mnogima bila pobednik predsedničkih izbora u Francuskoj 2017.godine jer je imala rekordan broj glasača uprkos porazu od sadašnjeg predsednika Emanuela Makrona. Ona i njena stranka otvoreno staju na strani Srbije i novog svetskog poretka već godinama unazad. Ove godine je njena stranka promenila ime pa je od stranke Nacionalnog fronta nastao Nacionalno okupljanje. Danas je poslanica evropskog parlamenta Dominique Bilde, dala podršku Srbiji borbi za očuvanje svoje teritorije u izjavi objavljenoj na sajtu stranke.

  Ona počinje sa opaskom da je 07.septembra EU najavila istorijski dogovor između Hašima Tačija i Aleksandra Vučića u Briselu uz prisustvo Frederike Mogerini. U izjavi se navodi da se tada mislilo da će se tim događajem opravdati prikrivanje stvarnosti na Kosovu i Metohiji u cilju ukidanja viza stanovnicima Kosova. Da se ukinu vize zemlji u kojoj delovi teritorije liče na aparthejd a gde caruje šverc oružjem, ljudima i islamizam. Zbog toga se Dominique Bilde otvoreno, ispred svih poslanika usprotivila uključenju Kosova u organizacije Kreativna Evropa i Erasmus.

  Njeno protivljenje se zasniva na provokacije Prištine prema Srbima na Kosovu i Metohiji ali i samoj Srbiji. Pa tako napominje da se Priština ne kažnjava bilo šta da uradi, od isključenja struje Srbima, hapšenja Marka Đurića do nagoveštaja kreiranja sopstvene vojske protivno svim načelima i obavezama koje je preuzela. Napominje da je odluka od 21.novembra o carini od 100% na srpske proizvode prepuna ironije.

  Podseća da su oktobra ove godine kamenovana dva autobusa vernika koji su pošli da posete jedan manastir na Kosovu i da je 155 pravoslavnih objekata srušeno između 1999. i 2008.godine, što nije smetalo da se podrži neuspela kandidatura Kosova za učlanjenje u Unesco. Kako se posle svega ovoga ne čuditi skandaloznom favoritizmu Kosova na uštrb Srbije. Ipak kako kaže ova hrabra žena, dobila je zvižduke kada je u evropskom parlamentu branila pravoslavne Srbe. Napomenula je i da je predsednica stranke Marine Le Pen osudila dešavanja prilikom ceremonije 11.novembra kada je srpski predsednik stavljen po strani.

  Završava opaskom da Brisel kao i vlast u Francuskoj zatvaraju oči na sve što Albanci na Kosovu rade, sprovodeći zajedno diktat prema Srbima. Ipak takav pritisak na Srbiju može biti opasan jer može izazvati ponovne sukobe.

  Uvek prija kada se čuje glas onih koji staju u odbrani pravde. Originalni tekst možete pogledati na sledećem LINKU.