Srpska policija i vojska će zahvaljujući njemu biti nedodirljivi! „Miloš“ je najjače vojno vozilo do sada! (FOTO)

  4985

  „Miloš“ ima pogon „4 puta 4“ što mu omogućava visoku pokretljivost, na najtežim terenima, uz mogućnost promene pritiska u pneumaticima, koje se prilagođavaju podlozi.

  U fabrici namenske industrije u Velikoj Plani danas je predstavljeno oklopno vozilo “Miloš”, a pomoćnik direktora Jugoimport SDPR Aleksandar Lijaković istakao je da je to moderno vozilo, sa velikom pokretljivošću i visokim stepenom zaštite.

  Lijaković je objasnio da je “Miloš” predstavnik našeg razvoja borbenih vozila u Jugoimport SDPR-u.

  “Miloš” ima pogon “4 puta 4″ što mu omogućava visoku pokretljivost, na najtežim terenima, uz mogućnost promene pritiska u pneumaticima, koje se prilagođavaju podlozi, rekao je Lijaković novinarima.

  – Važno je da vozilo ima jako visok nivo zaštite od projektila, i od onih 12,7 milimetara, koji su danas najveća pretnja u svim svetskim sukobima – rekao je Lijaković.

  Takođe, zaštićen je i od mina, tako da svi koji su u njemu mogu da prežive ukoliko vozilo naiđe na protivtenkovsku minu od šest kilograma eksploziva.

  Vozilo ima mitraljez 12,7 mm na daljinsko upravljanje, koji može da se koristi i manualno ukoliko dođe do nekog zastoja.

  Takođe, visok je i nivo zaštite protiv improvizovanih sredstava.

  Često u inostranstvu danas teroristi koriste improvizovane naprave, koje ostavljaju pored puta i aktiviraju daljinski, a koje su često pogubne po vozila, objasnio je Lijaković i naveo da je u “Miloševom” slučaju zaštita je veoma visoka.

  Kako je rekao, “Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani su fabrika koja ima mogućnost sklapanja i proizvodnje najznačajnijih komponenata, koji su proizvod domaće pameti i naših inženjera.

  – Koristi se kooperacija sa domaćim fabrikama iz metalnog i elektro kompleksa, a najosetljiviji sistemi se pravi ovde. Za proizvodnju ”Lazara” i ”Miloša” koristimo najmodernije i najsavremenije komponente zapadnih proizvođača – rekao je Lijaković.

  Podsetio je i da je “Miloš” predstavljen nedavno na sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju, gde su se vodeći svetski novinari koji prate tu oblast pohvalno izrazili o našoj opremi.

  izvor : telegraf.rs