Srbin vozio 300km/h autoputem. Dobio minimalnu kaznu

    1982

    Poznato je da Srbi vole brzu vožnju i da shvataju olako rizik koji nosi brza vožnja za sve učesnike u saobraćaju. Sledeća vest se tiče jednog sunarodnika od 27 godina, koji živi i radi u francuskom kantonu u Švajcarskoj.

    Kako prenosi švajcarski 20minutes on je svojim automobilom Audi RS6 04.novembra 2014.godine vozio 300km/h na autoputu A9 između  gradova Conthey i Martigny. Njegova dva prijatelja su izjavila da su tada bili preplašeni i da su i sami „kočili“ pritiskajući nogama pod automobila.

    Nije to bio jedini prekršaj Srbina koji očito voli jake automobile jer je njegov automobil posedovao motor Lamborghini bi turbo. Policija je ustanovila, kontrolišući njegov facebook profil, da je postavljao snimke lude vožnje na toj društvenoj mreži na kome se vidi da u jednom trenutku vozi neverovatnih 333km/h. On je nq sudu izjavio da je sve to radio kako bi napravio ljubomorne svoje drugare.

    Pošto je sud ustanovio da je pomenuti Srbin prevarama oštetio nekoliko osiguravajuća društva, vozio bez psiguranja i u pijanom stanju, tužilac je tražio kaznu od 30 meseci, od čega 12 meseci zatvora. Ipak je uspeo da izbegne zatvor jer je osuđen na 24 meseca zatvora ili 5 godina uslovno i kaznu od 300 švajcarskih franaka. Takođe mora da plati i troškove postupka koji iznose 15226 franaka.