Srbin rođen u Francuskoj izabrao srpsku ispred francuske reprezentacije

    3141

    Sjajna vest koja još uvek odzvanja u Francuskoj. Bratislav Djukić (18) fudbaler francuskog fudbalskog kluba „Estac“ iz mesta Troyes je prihvatio poziv reprezentacije Srbije do 19 godina da nastupi u prijateljskim utakmicama koje se igraju 06. i 08. marta protiv reprezentacije Bugarske. Tako je ovaj talentovani fudbaler, sin proslavljenog srpskog internacionalca Sladjana Djukića, izabrao reprezentaciju zemlje iz koje potiče a ne Francusku, zemlju u kojoj je rodjen.

    Bratislavov otac Sladjan, bivši fudbaler beogradskog Partizana je tokom devedesetih godina prošlog veka ispisao značajne stranice francuskog fudbala. Njegovim stopama je krenuo njegov sin Bratislav koji je prošao sve kategorije francuskog prvoligaša Estac iz mesta Troyes sa istoka Francuske. Njegovi fudbalski kvaliteti nisu ostali nezapaženi ni ljudima iz fudbalskog saveza Srbije koji ga prate već par godina. Ipak pošto je Bratislav rodjen u Francuskoj, čije državljanstvo poseduje, postojala je šansa da nastupi i za reprezentaciju Francuske. Ipak, Bratislav je odabrao reprezentaciju Srbije odakle su mu koreni u odnosu na reprezentaciju zemlje u kojoj je rodjen.

    Mi mu želimo puno uspeha u daljem napredovanju i da svojim igrama obraduje sve navijače Srbije. Inače porodica Djukić je prava sportska porodica jer Bratislavova starija sestra Sladjana se bavi uspešno košarkom takođe u Francuskoj.