Srbin Miloš Teodosić najbolji evropski košarkaš za 2016.godinu

  1834

  U prestižnom izboru italijanske “Gazzetta dello Sport” nagrada za najboljeg evropskog košarkaša za 2016.godinu pripala je Srbinu Milošu Teodosiću.

  Anketa je bila sprovedena u 33 zemlje gde glasaju sportski novinari, treneri ali i sami igrači. Da uspeh bude veći, po prvi put posle 16 godina to priznanje nije pripalo Evropljaninu koji igra u NBA. Poslednji put je to bilo 2000.godine kada je priznanje odneo Gregor Fućka.

  Da podsetimo da je momak iz Valjeva u 2016. osvojio Evroligu sa moskovskim CSKA i bio drugi na olimpijskim igrama sa reprezentacijom Srbije. Svojom magičnom igrom i posebno asistencijama pored svih nas, zadivio je i NBA stručnjake, gde će najverovatnije i nastaviti karijeru već od jeseni ove godine.

  Ovo prestižno priznanje su izmedju ostalih osvajali i sledeći asovi : Predrag Stojaković i Dirk Novicki po šest puta, četiri puta Pau Gasol, dva puta Toni Parker. Nešto ranije Dražen Dalipagić i Dragan Kićanović dva puta, Dražen Petrović četiri puta , Toni Kukoč pet puta, Arvidas Sabonis i Dirk Novicki po šest puta.

  SVE ČESTITKE TEODOSIĆU OD ADMIN TIMA „SVI SRBI U PARIZU“