Srbin glavni kandidat za trenera Paris Saint Germain

  3105

  Ogroman novac koji je uložen prethodnih godina u ekipu Paris Saint Germain-a nije bio dovoljan da se dođe ni do polufinala lige šampiona. Iako dominantni u Francuskom prvenstvu, parižani nikako ne uspevaju da se dokažu u Evropi.

  Za poslednji neuspeh protiv Reala na stub srama je stavljen trener PSG-a Unai Emery kome su dani u klubu odbrojani. Bez autoriteta, dopustio je odmah na početku sezone svađu Nejmara i Kavanija i videlo se da od početka ne kontroliše situaciju u svlačionici.

  U klubu su shvatili da im za trenera treba veliko fudbalsko ime pa su se obratili velikom prijatelju PSG-a Arsenu Vengeru koji je trener Arsenala od 1996.godine. Ove godine ni njemu ne cvetaju ruže pa su u PSG-u mislili da je pogodan trenutak da ga privole da najzad prihvati mesto šefa stručnog štaba koje je već u par navrata odbijao.

  Kako tvrdi naš izvor blizak klubu, Venger je predložio svog učenika i velikog prijatelja, Srbina, Dragana Stojkovića Piksija koji sa velikim uspehom vodi kineski prvoligaš Guangzhou R&F i ima fantastičan ugovor od oko 12 miliona dolara po sezoni. Kontakt je uspostavljen i Piksi je veliki kandidat da nasledi Emery-a na klupi šampiona Francuske. Ostaje da se vidi da li će prihvatiti ovu ponudu znajući da mu ističe ugovor sa kineskim prvoligašem 2021.godine.

  Dragan Stojković Piksi je proslavljeni srpski fubaler i trener koji je svoju fudbalsku slavu stekao na dalekom istoku u dresu i na klupi japanske Nagoje. Inače Piksi često boravi u Parizu gde ima i svoj stan.