SRBIJA se plasirala na svetsko prvenstvo

    1714

    Pobedom protiv Gruzije od 1:0 (0:0), reprezentacija Srbije se kao prva u grupi kvalifikovala za svetsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine u Rusiji. Jrdini go na meču, postigao je Prijović u 74.minutu susreta.

    Srbija je posle poraza od Austrije od pre tri dana držala sudbinu u svoje ruke. Pobeda nam je obezbeđivala siguran put na svetsko prvenstvo posle osam godina. Prvo poluvreme je bilo za zaborav. Gruzijci su došli da se nadigravaju i bolje su se snašli u prvom poluvremenu gde su srpski igrači delovali nemoćno. U drugom poluvremenu sasvim druga priča. Srbija je odigrala najbolje kako zna. Selektor Muslin je uveo i drugog napadača Prijovića koji je i postigao pobedonosni pogodak. Ivanović je nosio loptu tridesetak metara koja je došla do Mitroviča na desnoj strani. Mitrović je uputio centar šut po zemlji do slobodnog Prijovića koji je napokon posle brojnih prilika uspeo da matira golmana gostiju.

    Veliki dan za srpski fudbal i srpski sport. Bravo za naše fudbalere kojima želimo da postignu veliki uspeh sledeće godine u Rusiji.