SRBIJA OSTALA BEZ FINALA

  886

  Srbija je posle velike borbe izgubila u polufinalu evropskog prvenstva u odbojci od reprezentacije Nemačke sa 3:2 i sutra će igrati za treće mesto sa poraženim iz duela između Belgije i Rusije koje je na programu večeras od 20h30.

  U prvom setu se videla velika borba ali i malo rezervisana igra sa obe strane jer je ipak ulog bio veliki. U neizvesnoj završnici više znanja i živaca su imali naši momci koji su dobili set sa 26:24.

  Drugi set je doneo možda našu najbolju odbojku na ovom prvenstvu. Sve je funkcionisalo besprekorno od servisa pa sve do smeča. Nemci su bili razbijeni u svakom segmentu igre. Srbija je dobila ovaj set sa 25:15 i tako povela sa 2:0 u setovima.

  Nemci se nisu predavali pa su silovito ušli u treći set. U ovom setu smo bili u konstantnom zaostatku. Nemci su sredinom ovog seta poveli sa 17:10 i do kraja ga rutinski priveli kraju. Posle 25:18 za reprezentaciju Nemačke, na semaforu je stajalo 2:1 za nas.

  Četvrti set se igrao na rezultatskoj klackalici. Gledala se je atomska odbrana s obe strane. Igrao se poen za poenom. Imali smo i dve meč lopte. Ipak su Nemci bili smireniji i izjednačili rezultat na 2:2 dobivši ovaj set sa 28:26.

  Odlučujući peti set je počeo dobro za naše momke. Vodili smo dok Nemci nisu preokrenuli na 5:4. Ipak sa dva vezana poena mi prelazimo u vođstvo. Igarlo se poen za poen sve i onda je Lisinac svojim odličnim servisima omogućio Srbiji da se odlepi i povede sa 10:8. Ipak Nemci uzvraćaju istom merom i servisima Kirša dolaze do 11:10. Atanasijević šalje loptu u aut i Nemci posle naših grešaka stižu do prve meč lopte. Rezultat je tada bio 14:12. Koriste drugu meč loptu, dobijaju set sa 15:13 i odlaze u finale gde ih čeka bolji iz duela Rusija – Belgija.