Srbi sa Azurne obale obeležili godišnjicu bombardovanja uz visoke francuske zvanice

  491

  Mi vam prenosimo njihovu poruku gde možete pročitati ali i sa fotografija videti kako je proteklo obeležavanje 20 godina od NATO agresije.

  „Nase novostvoreno udruzenje “Srbi s’Azurne obale” organizovalo je, bez ikakvih sredstava, uz pomoc djakona Igora Vujisica i SPC, u nasoj kapeli u Nici, komemoraciju za zrtve NATO bombardovanja 31.3.2019. godine.

  Medju gostima su, pored Srba koji zive u oblasti Nice, bili i narodni poslanik u francuskom parlamentu M Eric Ciotti, M. Robaut ispred gradonacelnika M. Estrozija, M. Verola de la Prefecture. Mi smo ih pozvali i oni su dosli.

  Sve smo im ispricali, od Nemanjica, Boja na Kosovu, preko medijske manipulacije Racka i Potkovice, “kolateralnih steta”, zrtava, povelje UN 1244, uranijuma, obolelih od raka, UCK, do katastrofalne situacije na Kosovu i opasnosti za Evropu.

  U pauzama je „govorio“ predivni sopran Marije Belan-Henryon, kao i stihovi Njegosa i Andrica, u prevodu Borisa Lazica i interpretaciji Radmile Savkovic i Jelene Radoicic-Laudoyer.

  Predstavnici gradskih vlasti su bili veoma dirnuti i iznenadjeni. Oni nisu znali za najveci deo informacija. Obecali su nam salu za konferenciju u junu. Planiramo da napravimo i komemoraciju povelje UN 1244.

  U prirodi zrtve je da se oseca ponizenom, da potiskuje svoj bol i secanja i da se pravi kao da se nista nije dogodilo. Ali 20 godina cutanja je bilo dosta.

  Pozivamo sve Srbe u inostranstvu da svedoce o onome sto nam se desilo, zbog svojih predaka, zbog zrtava, zbog svoje dece, kao i zbog drugih zemalja koje su i koje ce pretrpeti nasu sudbinu.

  Ljubimo Vas“!

  pogledajte fotografije na sledećoj strani