Sramna izjava Vesne Pešić protiv Arna Gujona

  4285

  Svi znamo ko je Arno Gujon i šta je ovaj francuski dobrotvor učinio i šta i dalje čini za sve Srbe na Kosovu i Metohiji. Ipak Vesna Pešić je na veoma jadan način pokušala da ga ismeje posle njegovog sinoćnjeg gostovanja u emisiji „Oko“ na RTS-u.

  Mladi Francuz je gostovao sinoć u emisiji „Oko“ na RTS-u gde je predočio gledaocima stvarno stanje na Kosovu i Metohiji i najviše govorio o Srbima koji žive tamo. Posle emisije je uzeo taksi i taksista, prepoznavši ga, ne samo da mu nije naplatio vožnju već mu je i dao 20€ kako je rekao „za našu braću dole“. To je veoma dirnulo Arna koji je podelio taj dogadjaj na svom Twitter nalogu. Veoma bezobrazno i nisko mu je odgovorila Vesna Pešić. Citiramo : „Ovaj hvalisavi dobrotvor“.

  Vesna Pešić je političarka, borac za ljudska prava i antiratna aktivistkinja, sociološkinja. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, doktorirala na Pravnom, radila u Institutu za društvene nauke i Institutu za filozofiju i društvenu teoriju, bila profesorka sociologije. Od 70-ih pripada peticionaškom pokretu, 1982. bila zatvarana sa grupom disidenata. 1985. osnivačica Jugoslovenskog helsinškog komiteta. 1989. članica Udruženja za jugoslovensku demokratsku inicijativu. 1991. članica Evropskog pokreta u Jugoslaviji. 1991. osniva Centar za antiratnu akciju, prvu mirovnu organizaciju u Srbiji. 1992-1999. osnivačica i predsednica Građanskog saveza Srbije (GSS), nastalog ujedinjenjem Republikanskog kluba i Reformske stranke, sukcesora Saveza reformskih snaga Jugoslavije Ante Markovića. 1993-1997. jedna od vođa Koalicije Zajedno (sa Zoranom Đinđićem i Vukom Draškovićem). 2001-2005. ambasadorka SR Jugoslavije, pa SCG u Meksiku. Posle gašenja GSS 2007, njegovim prelaskom u Liberalno-demokratsku partiju (LDP), do 2011. predsednica Političkog saveta LDP-a, kada napušta ovu partiju. Narodna poslanica (1993-1997, 2007-2012).

  Znajući šta je Arno uradio za srpski narod ova njena izjava je više nego sramna. A evo mi joj predlažemo da i ona uradi makar pola pa neka se i ona hvali. Ma onda i mi ima da je hvalimo ako bude tako.

  Pogledajte i Arnovo gostovanje na RTS-u.