ŠOKANTNA IZJAVA VUJOŠEVIĆA: Srbija je najveći krivac za građanski rat, bombardovali su Sarajevo kao da smo osvajali Albaniju

  1188

  Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije, kaže Vujošević.

  Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević ponovo je iznenadio sa izjavom u intervjuza „Nedeljnik“, u kom je Srbiju proglasio za najvećeg krivca za građanski rat na prostoru SFRJ.

  Vujošević je govori o razlozima za „odlazak“ u Bosnu, zašto je tužio Partizan, kako danas vidi klub u kom je bio više od decenije, kako je „pravljen scenario“ da ga sklone, o onima koji su ga razočarali, o Titu, Anti Markoviću, Miloševiću, ali je ipak najveću pažnju privukla izjava o građanskom ratu.

  – Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija – rekao je Vujošević, i nastavio:

  – Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili? – rekao je Vujošević.

  Zanimljiv je bio i taj deo u kome iskusni stručnjak otkriva zbog čega je preuzeo reprezentaciju BiH, odnosno zašto se nije vratio u srpsku košarku.

  – Meni su vrata ovde, dok je situacija takva kakva je, zatvorena. A pošto želim da radim na ovim prostorima, Bosna mi se nekako uklopila. Takođe, ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kome ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici“, rekao je Vujošević.

  izvor : novosti.rs