Sjajna vest. Još malo pa se završavaju radovi koji će smanjiti gužve na granici

  460

  Nakon 28 godina od početka izgradnje, u saobraćaj je puštena deonica zapadne obilaznice oko Subotice, od petlje Subotica-jug, na auto-putu Beograd-Horgoš, do industrijske zone Mali Bajmok.

  U poslednje dve godine završena je deonica „ipsilon“ kraka auto-puta duga 12 kilometara, a još toliko puta je preostalo da se uradi do naselja Kelebija kako bi se teretni saobraćaj potpuno izmestio iz Subotice i povezao Koridor 10 sa graničnim prelazom Kelebija.

  – Sledeće godine ćemo završiti još 12 kilometara i za to smo u budžetu Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture izdvojili 1,4 milijarde dinara za 2019. godinu i verujem da u januaru će se raspisivati javni poziv i da će sve to ići onako kako je planirano – navela je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

  Ministarka je naglasila da je ova obilaznica važna kako za Suboticu, tako i za Srbiju:

  – Prošle godine završili smo 6,5 kilometara, ove godine 5,5 i time puštamo u saobraćaj 12 kilometara puta – naglasila je Mihajlovićeva.

  Međutim, ekonomista Danilo Šuković kaže za „Vesti“ da samo u Srbiji može da se dogodi da se na završetak puta čeka 28 godina:

  – Ne verujem da je u pitanju nedostatak novca, pre da je na delu javašluk. Nema organizacije, radi se bez plana pa je logično da su rezultati ovakvi.

  Profesor Saobraćajnog fakulteta dr Krsto Lipovac kaže za naš list da je parcijalno otvaranje puteva kilometar po kilometar više politički marketing:

  – Čini mi se da ovo otvaranje parčeta deonice služi za neku političku promociju više nego što ima realni značaj.

  Iako naši ljudi iz dijaspore sanjaju o obilaznici koja će im pomoći na putu do otadžbine izgleda da će morati još da pričekaju.

  izvor : vesti-online