SASTANAK VUČIĆA I SOROŠA

  1042

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem.

  Kako je saopšteno, predsednik Vučić je istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda. Srpski predsednik je naglasio i to da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

  Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.

  Zamenik predsednika Upravnog odbora Aleks Soroš ohrabrio je Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

  Aleks Soroš je sin Džordža Soroša, američkog investitora i osnivača Fodnacije.

  Predsednik Srbije razgovarao je i sa Aleksom Sorošem i sa Džordžom krajem septembra u Njujorku, gde je učestvovao na Generalnoj skupštini UN, da je veoma zadovoljan.

   izvor : novosti.rs