ŠAMPIONI SVETA!!! Srbi razbili Amerikance i uzeli svetsku basketašku krunu!

  5121

  Najbolji basket na planeti igra se u našoj zemlji


  Srbija je šampion sveta u basketu 3×3! Naši košarkaši nisu mogli protiv Amerikanaca u finalu Olimpijskih igara prethodnog leta, ali zato su ih njihove kolege u sve popularnijoj igru osvetili!

  Srbija – SAD 21:16

  Za one koji nisu pratili Svetsko prvenstvo igra se u kineskom Guangdžouu, a naš tim je ranije danas u polufinalu, posle velike borbe, savladao selekciju Španije 17:13. Pre toga, Srbija je lako izašla na kraj sa Holanđanima – 22:10. Prethodnih dana u grupnoj fazi savladali smo Italiju 16:13, Novi Zeland 20:17, do danas vladajućeg šampiona Katar 21:16 i Rusiju 21:14. Srpska ekipa koju čine Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić do titule je, dakle, stigla bez poraza, sa ukupno sedam pobeda.
  U finalu se vodila velika borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, no nijedna nije stekla osetniju prednost. Jedan od ključnih momenata dogodio se pri rezultatu 13:13, kada je Domović-Bulut pogodio šut za dva poena. Naši su tada poleteli, „prodali“ Amerima dva sjajne basketaške fore i stigli do velikih 17:13. Rival je uspeo da se vrati, smanjio na tri razlike (19:16), a onda je ponovo proradila „praćka“ Buluta, šut za dva i kraj!

  SRBIJA JE ŠAMPIONS SVETA!