Protesti u Srbiji

  2834

  Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom „Protesti protiv diktature“ objavili su da su sinoć usaglasili predlog zahteva za koje su na fejsbuk stranici „Protiv diktature“ naveli da večeras očekuju da podrže i studenti subotičkog i beogradskog univerziteta. Beogradski studenti podržali su te zahteve, ali su ih i proširili – napraviti reviziju biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije“.

  Novosadski studenti predložili su da protesti traju do smene članova RIK, „zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda“, zatim razrešenja Maje Gojković, „zbog blokade rada Narodne skupštine“.

  Oni predlažu i da se zahteva smenjivanje direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, „zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata“, kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava.

  Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

  Mladi su se okupili i u Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Subotici, Kraljevu, Boru, Leskovcu, Vranju, Čačku…

  izvor : blic.rs