Pronađen sav nakit ukraden iz „Kartijea“ u Monte Karlu

  3065

  Pronađen je celokupan nakit koji je ukraden u subotu u oružanoj pljački prodavnice „Kartije“ u Monte Karlu, saopštili su danas istražitelji, istakavši da je plen vredan više miliona evra.

  Javni tužilac Monaka Žak Dormje rekao je da je poslednja torba sa nakitom koja je nedostajala pronađena danas na ulici na teritoriji Francuske, u neposrednoj blizini granice sa Monakom, a na istom mestu je uhapšen i osumnjičeni, prenosi AFP.

  Druge dve torbe su pronađene u Monaku u subotu, ubrzo nakon što se odigrala spektakularna pljačka usred popodneva.

  Kuća „Kartije“ upravo procenjuje vrednost ukradenog nakita, naveo je Dormje, grubo procenivši vrednost plena na „nekoliko miliona evra“.

  „Do danas su uhapšene četiri osobe: dva pljačkaša, jedan saučesnik čiji je zadatak bio da vozi ukradeni auto i četvrta osoba koja je imala nejasnu ulogu, a najverovatnije je bila zadužena da se pobrine za vozača“, precizirao je tužilac.

  Peta osoba, za koju se pretpostavlja da je „još jedan pljačkaš“ – i dalje je u bekstvu, napomenuo je on.

  Dormje je rekao i da su svi osumnjičeni iz Valorija, grada na francuskoj Azurnoj obali kod Kana, a ranije nisu bili osuđivani za krađu.

  Posle pljačke prodavnice, koja se nalazi u blizini čuvenog kazina, razbojnici su ispustili dve torbe na ulici kada je policija stigla na lice mesta, a snimak video-kamera je kasnije pokazao da je jedan kradljivac pobegao sa trećom torbom.

  Tokom tog incidenta niko nije povređen, ali je četvrt oko kazina bila satima blokirana kako bi istražitelji mogli da rade.

  Oružane pljačke su retke u Monaku, mada su 2012. četiri Litvanca ukrala zbirku od oko 50 satova vrednih oko 200.000 evra iz jedne tamošnje prodavnice nakita, a kasnije su osuđeni na kazne zatvora od pet do 13 godina, napominje francuska agencija.

  izvor : novosti.rs