Poruke i čestitke za Božić – HRISTOS SE RODI !!!

  8468

  Dobro jutro kućo stara, evo 7. januara. Pod nogama škripi slama, stigo Božić, blago nama. Nek vas Božija svetlost vodi, MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI.


  Tebi se Bože danas molim, za sve one koje volim! Ispuni im svaku želju, neka žive u veselju, nek im svaki dan bude kao Božić radostan. Mir Božiji, Hristos se rodi.


  Danas je svaka misao jedna želja, želja za dom, za brata, prijatelja – za lepše sutra, za dane bolje, da kao Isus imaš snage i volje… Nek osvetli Božić srca čistotom, ti čovek budi, sijaj dobrotom… A dok se neko za tebe moli, ti sreću poželi, praštaj i voli. Mir Božiji, Hristos se rodi!


  Božija milost nek vas prati, nek se dobro dobrim vrati, ovo vam je moja želja Slavi Hrista Spasitelja. Gospod neka vas svuda vodi srećan Vam Božić Hristos Se Rodi!


  Neka ti HRISTOVO ROĐENJE donese:
  LJUBAV – koje danas malo ima,
  SREĆU – koja je uvek nekako daleko kad nam je potrebna
  NADU – koju često gubimo,
  ZDRAVLJE – koje kad imamo ne čuvamo
  PRIJATELJSTVO – koje je danas baš retko,
  USPEH – koji nam život ne garantuje.
  HRISTOS SE RODI!


  Stigo Božić, stigli dani sveti, da se bogat siromaha seti, da obiđe zdrav bolesnoga, da veseo teši žalosnoga, da se sretnik s nesretnikom druži, odbačenom da se ruka pruži, zavađeni svi da se pomire i da ljubav Božiju svetom šire, da dostojno dočekamo Hrista i njegovi budemo zaista! Hristos Se Rodi!


  Pobrinite se da u ovim ledenim danima uzimate dovoljno vitamina CE. On se nalazi u: prasen-CE, sarmi-CE, kobasi-CE, vešali-CE kao i u napicima: piv-CE, vin-CE, razne rakiji-CE. Jedino pazite da se ne predozirate vitaminima, može da škodi. Mir Božiji! Hristos se rodi!


  Veseli me riječ tvoja, što poželje domu mome, zdravica se uvek vraća iskrenome i poštenome. Neka tamjan sa oltara, Hilandara i Vračara a i badnjak grana sveta, kuću čuva mnogo ljeta, a i sveća koja gori nek prozore sve otvori, neka srećom dom zablista za ROĐENJE BOGA HRISTA.


  Nek HRISTOVO sveto drvo podari ti sreću prvo i nek tamjan zamiriše nek veseljem kuća diše, nek vam srećom dom zablista za rođendan BOGA HRISTA!


  Danas oprosti dužnima, daj poljubac bližnjima, pomozi tužnima… U ponoć pogledaj nebo, videćeš zvezdu što hodi i reći tiho HRISTOS SE RODI


  HVALA TI BOŽE kao bratu što nam vrati BOŽIĆ BATU, sva se deca s time slažu ne veruju deda mrazu. HRISTOS SE RODI, Srbine moj!


  HRISTOS SE RODI! Da vam sve bude zdravo i blagorodno!


  Nek se slavi jutro sveto, od davnina još začeto, nek se sječe BADNjE DRVO, na uranku jutros prvo, da ti se ostvari svaki san i SREĆAN TI BADNjI DAN.


  Neka Bog uz svete dane cuva tvoje ukućane. Za rođenje svetog Hrista nek u kući sve zablista. Nek vas prate moje želje: sreća zdravlje i veselje!!!


  Nek današnji blagi dan, bude vama radostan. Nek vam Božić vrata zlati, nek vas svaka sreća prati. ANĐEO sreće neka vas vodi, mir Božiji, HRISTOS SE RODI!!!

  Hristos se rađa – slavite! Hristos sa nebesa – u susret mu izađite! Hristos na zemlji – uznesite se! Pevaj Gospodu sva zemljo! U veselju poj narode – jer On se proslavi. HRISTOS SE RODI!


  Odreći se neću pića, SRPSKE SLAVE I BOŽIĆA! Živeli, HRISTOS SE RODI!


  Oj Božiću jedan u godini slaviću te makar u pećini.MIR BOŽJI,HRISTOS SE RODI!


  Polazim po kućama, napredak u kući nakon izvršenog plaćanja u kešu. HRISTOS SE RODI!


  S neba je sišlo djetešce malo, pred njim sve je na koljena palo, na slami leži drhti od zime, svako biće slavi mu ime… Hristos se rodi


  Srećan Božić i badnjaci i da živa budeš majci, da divna momka nađeš, sa njim na Božić da izađeš, da se čvrsta ljubav rodi, da te odmah kući vodi. HRISTOS SE RODI!


  Dragi dome Božić stiže, dragom Bogu da smo bliže, da te greje vatra sveta, da ti sreća kućom cveta, da krst časni kolo vodi, i neka se Hristos rodi!!!


  Srećan Božić svima, svim pravoslavnim hrišćanima, nek vas anđeo kroz život vodi, MIR BOŽIJI HRISTOS SE RODI.


  Da vam kuća bude puna veselja, da vam se ostvari bar hiljadu želja, da vas blagoslov svuda vodi, SREĆAN VAM BOŽIĆ, HRISTOS SE RODI!!!


  Srećan Božić živi bili, u zdravlju se veselili, neka vam Bog podari zdravlje, da nam tuge bude sve manje, da proslavite Božić kroz zdravlje i veselje i neka vam se ostvare sve želje. HRISTOS SE RODI!


  Dođe Božić, dođe zima,ja vam želim sreću svima. Srećan život lepe žellje, radost, zdravlje i veselje. Srpska vera da vam godi Srećan Božić, HRISTOS SE RODI!


  Srećan božić svim pravoslavcima i da ga slavite u zdravlju i veselju….


  Dobro jutro s milim bogom, anđeo je jutros s tobom. Božićno ti jutro sretno, sve neka je berićetno. Božja ruka neka vas vodi srećan Božić, Hristos se rodi.


  Evo badnjak kući stiže, evo Božić sve je bliže evo nama badnjeg jutra i Božić nam stiže sutra. Da donese sreće mnogo veliki vam Bog pomogo, badnjaci vam srećni bili u zdravlju ih naložili. Hristos se rodi!

  Dok ledeni kristal od mraza puca, još jedan Božić na vrata kuca, radosna neka je tvoja duša, dok Gospod molitvu tvoju sluša. Za tebe moli i srce moje, neka se ispune sve želje tvoje i Bog da te kroz život vodi, RADOSTAN BOŽIĆ, HRISTOS SE RODI!


  Hristos se rodi i zora svanu,svetlost blesnu i sunce granu.Sreća nek te kroz život vodi,kroz kuću nek vam zdravlje i ljubav hodi!Srećan Božić,Hristos se rodi!


  Od godine do godine neka tebe sreca prati,da drugima cinis dobro,pa da ti se dobro vrati.
  Da te uvek zdravlje sluzi,da te vodi ljubav cista,pa da zivis sto godina i rodjenje slavis Xrista.
  Gospod nek te svuda vodi MIR BOZIJI XRISTOS SE RODI !


  Domacice zorom rani,da te vole ukucani,Cesnicu im ti zamesi da se nesto lepo desi i da i ovog 7. januara,u tvom domu zablista zlatna para.HRISTOS SE RODI!


  Slusam crkvenih zvona glas , setim se najmilijih u taj cas , Bogu zahvalim ZA sve vas . Nije hladno i nisu snegovi beli al’ ti srce moje blagoslozen BOZIC zeli .


  Bog mi dade malo snage da pozdravim meni drage i za zdravlje da ih pitam,pa i Bozic da cestitam,da vas uvjek sreca prati da se dobro dobrim vrati.Da vas zvezda srece vodi MIR BOZJI HRISTOS SE RODI.


  Kad na Bozic cesnicu budete lomili i u zdravlju i sreci se Bogu molili,neka vas sreca i radost kroz zivot vodi,srecan vam BOZIC I HRISTOS SE RODI!!


  Mir u Zemlji,a u kuci sloga,dobro zdravlje Gospoda Boga.
  Da iskrene imas prijatelje,da ti Gospod uslisi sve zelje.
  Da sve radis casno i posteno,a u zdravlju trosis zaradjeno.
  Stazom srece nek te Gospod vodi,MIR BOZJI HRISTOS SE RODI


  Dobri dome srećan Božić,u vekove zdravi bili,s badnjakom se veselili. Nek vas sreća zdravlju vodi,Mir Božji,Hristos se rodi!


  Ova poruka zrakom juri jer danas joj se opasno zuri, da prenese sve najlepse zelje I ove reci sto vam srecan Bozic zelee! Mir Bozji, Hristos se rodi!


  Ustaj jutros zora sviced prekrstise popij pice sveto drvo ti poseci kao sto su nasi preci tri ivera nosi kuci nemoj Badnjak zemljom vuci za ovaj praznik Bogu slavi sa tri pucnja to objavi


  Sveto drvo badnjak što ti danas kuću krasi nek donese svaku sreću i od svake muke spasi, da ti vedra sviću jutra i srećan ti Božić sutra…


  Oj narode Srbski slavni,slavi Božić pravoslavni.Nemoj da nas nagovore,da slavimo od nevolje,da slavimo politički kad se slavi katolički.HRISTOS SE RODI!


  Kud Božićna pjesma prođe nek blagoslov Hristov dođe baš na prag od vaših vrata ,nek sijaju poput zlata nek Andjeo kolo vodi Mir Božiji Hristos se rodi!!


  Samo otvoren um prima mudrost, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav i samo najdraze osobe primaju ovu poruku! Srecan Bozic !!!

  Pomozi mi Gospode presveti,da mi ova cestitka odleti.Do Srbina koji ovo cita,koji slavi ime Boga Hrista,kojem kuca srce Sindjelica,a kune se macem Obilica,da ce vjeru Hristovu da pazi i da ljudsku rec ne pogazi,da se krsti i da se pomoli ida svoje pravoslavlje voli.Da Bozic slavi dovijeka,da na putu nema mu prepreka!Nek krst casni kucu vodi,MIR BOZJI,HRISTOS SE RODI!!!


  srecan BOZIC svima onima koji ovo procitaju i ako sve vas koji citaju nevidim i nepoznajem i ako ste dobri i ako ste zli ipak je BOZIC i sve vas bi izljubila i one koje mrzim i one koje volim zato i vi tako uradite jer LJUDI BOZIC JE


  Zvezdano nebo noćas blista i svi slavimo ISUSA HRISTA .Na nebu sjajni mesec se zlati Božiji blagoslov nek vas prati! <3


  Dobro jutro muška glavo, danas slaviš ono pravo, slaviš Slavu našeg Hrista, nek u kući sve zablista, nek se peva, nek se pije, neka kućom radost bdije, a sad brate živ mi bio, zdravo Božić proslavio!!!


  Lijepoliga danas jutra,a još ljepse bice sutra.Nek krst časni kolo vodi i Bog kaže Hristos se rodi!!!


  Uz Božićne hladne dane,opet Srbi Ostrog brane od jeresi i nekrsta i raspopa dedejića.Sveti Sava nek vas vodi,Srećan Božić,HRISTOS SE RODI!


  Da se oblačiš po poslednjoj modi,
  Da ti viski uvek godi,
  Da se brčkaš u đakuzi vodi,
  Da izgledaš kao bilder-bodi,
  Na loto 7 ubodi,
  MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!


  Ustaj brate srpski sine, pre zore u planine. Badnjak seci kuci nosi, dusmanima prkosi. Nek’ se vidi Srbi da smo i da veru ocuvasmo. Krstimo se ne klanjamo, srpski Bozic proslavljamo. Med i mleko nek’ ti tece, cestitam ti Badnje Vece, a i Bozic sto prethodi, Mir Bozji, Hristos se rodi.


  Iznad sela u jednom gaju veliki krst blista u sjaju, Hristova gora dobila ime svi se Srbi ponose time, uska staza tom krstu vodi. MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI.


  Tu gde se badnjak danas loži,u tom domu sreća nek se množi,neka srećna zvezda kroz život vas vodi. Srećan Božić Hristos se rodi!


  BADNJAK SE NOSI I KUCU KRASI ZA SVE SRBINE DANE SPASI


  Iz gnijezda sokolova i jazbine gorskog vuka tebi pise i pozdravlja vitog zmaja desna ruka,ispalicu cio sanzer i rakiju popit zate. Pozdravljam te po sto puta i sretan ti Bozic brate.


  Dušu i telo nek ti ispuni zdravlje, da ti je srećno Božićno slavlje, zvezda sreće neka te vodi, MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!


  ljubav, radost,srecu ,zdravlje,svako dobro, miran san neka donese BADNJI DAN


  Nasa je vera cvrsta, krstimo ce sa 3 prsta. U ime Oca, Boga moli sinovima sve pokloni,u Duha bice cista,pa se neboj ISUSA HRISTA!!! Kad ti SRBIN kaze, jos on uvek ne…laze!!