Poruke i čestitke za Badnje veče

  6112

  Neka vam od Badnjeg dana sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje, da ljubav vam bude najlepši san, želim vam sve najlepše na Badnji dan!


  Ako je pahulja sreća – želim ti planinu belu! Ako je ljubav kap vode – želim ti reku celu! Ako je uspeh zvezda – želim ti nebeski svod! Ako je prijatelj brat, i ti si meni rod! Neka ti ovaj dan donese sve što u ovu poruku staje i nema među nama večno prijateljstvo traje! Srećan ti BADNjI DAN!


  Dok badnjaci vaši gore, do božićne divne zore, u božićnoj lepoj noći pozdrav će vam ovaj doći, puno zdravlja, blaga, sreće i srećno vam badnje veče!


  Lepog li jutros jutra, a još lepše biće sutra, sveto drvo kuću krasi, nek se vidi srbin da si, okićena srpska kuća, rakija se pije vruća, post se posti, vera čvrsta, a krsti se sa tri prsta, daruje nam pravoslavlje, ljubav, radost, sreću, zdravlje, svako dobro, miran san neka donese BADNJI DAN


  Neka ovaj Badnji Dan bude Vama radostan, puno zdravlja, puno sreće uz krst časni i uz sveće, nek se čuje pesme glas, blagoslovi Bože nas! SRETNO TI BADNJE VEČE!


  Dobri dome dobar dan, sa srećom vam Badnji dan, da vam Bog podari svaku sreću i zlata punu vreću, uz badnjak i uz vino da vam uvek bude fino


  Neka badnjak, sveto drvo, udovolji mojoj želji – da u sreći i veselju žive moji prijatelji!


  Da ostvarite svaki san, pomogao vam Badnji dan, da u kući novac teče, pomoglo vam Badnje veče. Nek se sreća sa zdravljem srodi: Mir Božji, Hristos se rodi!


  Dok se mučiš s’ posnim oslićem, nešto lijepo mirišeš nosićem. To se u rerni prasence peče, dobri dome, SREĆNO BADNjE VEČE!!!


  Dobri dome, dobro veče i sretno vam badnje veče.


  Noćas usni divan san, s mirom slavi Badnji dan, nek ti radost kroz dom teče s mirom slavi Badnje veče! Nek ti srećom dom zablista na rođenje Sina Hrista!


  Neka bude ljubavi i zdravlja, u tvome domu večitoga slavlja… Nek se pije vino i rakija i pogača peče, i neka vam je srećno ovo BADNJE VEČE..


  Bog te čuva sa svih strana od planina do Jadrana pratili te božiji znaci, SREĆAN BOŽIĆ I BADNJACI, još ti želim mnogo toga i svu milost iz Ostroga. Hristos se rodi


  Dok zadnji badnjak gori slušaj srce što ti zbori: Blagostanje, mir i dobrota nek vas prate celoga života.


  Hoćemo li moj rođače u Goliju po badnjake, ranom zorom prije sunca ko što valja nek se puca. Stići ćemo do uveče i proslavit BADNjE VEČE!

  Braćo SRBI ovo nije šala, držite se 6. januara, svi u šumu po Badnjake svete, dočekajmo naše BADNjE VEČE! A ujutru kada zora svića eto nama najdražeg BOŽIĆA.


  Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja… Šaljem ti puno sreće bez kraja… Šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najlepše želje za Badnji dan.


  Zazvoniše zvona stara sa crkava i oltara,
  molimo se Hristu Bogu za napredak i za slogu.
  Običaji žive davni, a mi Srbi pravoslavni
  tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo.
  Tako bilo, tako biće, Srbin slavi i slaviće,
  pravoslavljem duša diše, kada tamjan zamiriše.
  Neka nam je vera čvrsta, krstimo se sa tri prsta,
  crkve svete da pravimo i gospoda da slavimo.
  Srećan Badnji dan!


  Lepog li jutros jutra, a jos lepše biće sutra, sveto drvo kuću krasi, nek svi vide Srbin da si. Okićena srpska kuća, rakija se pije vruća, post se posti, vera čvrsta, a krsti se sa tri prsta.
  Daruje nam pravoslavlje, ljubav, radost, sreću, zdravlje, svako dobro, miran san neka donese BADNJI DAN!


  Badnjeg jutra Badnjak seci,
  kao što su naši preci.
  Pa zapucaj iz pušaka,
  rad` dušmana i Turaka.
  Nek` pogane vide glave
  kako Srbi Božić slave!!!


  Ustaj Srbine, česnicu stavljaj, Božić osviće ti ga proslavljaj, iz puške zapucaj sveću upali, Bogu se pomoli pa mu zahvali


  Kandilo nam mir miriše, dim tamjana dušu gali, ikona nam slogu piše, Badnjak iskru sreće pali. Dok se krstim Boga molim da mi čuva sve što volim. Međ voljenim vaše ime milo, sve vam zdravo i veselo bilo. Srećan Badnji dan i Božićni dani, Bog neka vas od lošega brani!


  U svitanju hladnog jutra, dok tišina svud caruje, u hrastovoj mladoj šumi zvuk sjekire odjekuje. Što daleko zvuk se čuje, što sječiva tako zveče, ne čudi se mili brate ono vjernik badnjak sječe. Iznad njega nebo pjeva, Gospod mu se blago smije, a badnjake čestita mu čudotvorac Vasilije. SREĆAN BADNJI DAN I BADNJACI


  Neka ti od Badnjeg dana sve krene od ruke, nikad da ne saznaš za boli i muke, anđeli neka te uspavljuju i uvek neka tako bude. Želim ti puno sreće, lepo provedi Badnje veče a sutra ljubav nek te vodi uz poruku Hristos se rodi.


  Topli pozdrav vama svima što vas u toj kući ima, da ste svi živi, zdravi, da se Badnje veče večno slavi, da vas prati blagoslov večni i da su vam svi Božići srećni!


  Stari mi je đedo rek’o: Kada budeš Badnjak sjek’o, ka istoku okreni se, sa 3 prsta prekrsti se. Na istoku sunce sija, na istoku je i Rusija. Badnjak s’jeci, Boga moli, Srbiju voli. Boga moli za Kosovo i za zdravlje Srbinovo, ne daj gubi na torine, prodaće te moj Srbine!!!


  Nek je srećno Badnje jutro i badnjaci, drva sveta, Bog neka vam kuću čuva, nek vam svaka sreća cveta. Nek se muške glave množe nek se tvoje pleme širi, nek plamen od badnjaka sve nas složi i pomiri.


  Okićena srpska kuća, rakija se pije vruća, svako dobro, miran san, srećan svima BADNJI DAN!
  Kuc, kuc… Ima li koga? Daj otvori, smrznuću se napolju. Zašto me tako zbunjeno gledate? Pa ja sam samo mali anđeo koji je došao da vam poželi: da vam od danas sve krene na bolje, da za sve imate hrabrosti i volje, ljubav da vam bude kao najlepši san i da vam sve bude lepo kao Badnji i Božićni dan!


  U telu zdravlje, u duši mir, u mislima radost, u srcu mladost, u radu uspeh, u ljubavi sreća, u noćima miran san, srećan Vam ovaj Badnji dan, a i Božić sutradan!

  Koliko iglica ima bor, koliko prozora ima dvor, koliko zvezda nebom šeće toliko ljubavi i sreće nek celoj porodici donese Badnje veče!


  Neka te zdravlje služi. Ljubav da daješ i primaš, para uvek da imaš, sreća neka te prati… Ja ti poželeh a Bog će ti dati… Srećan BADNJI DAN!!!


  Badnji dan je svemogući, on dolazi svakoj kući. Ja ga molim od sveg srca da na vrata vaša kuca. Zdravi bili i veseli, to vam moja duša želi. Nek vam svako novo sutra bude radost Badnjeg jutra i srećan vam Božić sutra!!!


  Poštovati treba veru, badnjaci se jutros beru. Prekrsti ih kako valja, to je simbol pravoslavlja. Da se koren ne bi utro na zdravlje vam badnje jutro !!!


  Noćas jedan gost ti stiže, tvome domu sve je bliže. Evo tu je pred vratima i čeka te već satima. Kad otvoriš kučna vrata zagrli ga kao brata. To brat nije, nit komšija, nit daleka familija. To je badnjak, glasnik BOGA, stablo sreće doma tvoga. SREĆNO BADNJE VEČE!!!


  Ne gubi veru – ne gubi nadu, teži ka sreći, a ne ka padu. U srcu voli i spominji Boga, neka te čuva i bližnjega tvoga. Podigni glavu – ispruži dlan, SREĆAN TI BADNJI DAN!


  Oprosti danas dužnima, podari sreću tužnima, sačuvaj ljubav, veru i nadu, teži ka sreći, a ne ka padu. U srcu voli i spominji Boga, nek čuva tebe i bližnjega tvoga. Badnjaci gore, nek sve ti se zlati, nek ti se dobro još boljem vrati. Srećan Badnji dan!


  Badnjaci gore a iskre lete, pravi prijatelji uvek se sete sa najlepšim željama kao lep dan srećan ti BADNJI DAN!!!


  Ovaj je praznik posebna priča jer on je samo za najlepša bića, želim da Vam se ostvari svaki san, za čitav život ne samo za ovaj dan, srećan vam Badnji dan.


  Dok se badnjaci veselo lože, nek’ ti se radost i sreća množe, nek’ veselje svuda blista za rođendan Boga Hrista, nek se puca iz pušaka zbog dušmana i turaka, nek prodane vide glave kako SRBI BOŽIĆ SLAVE!


  Šta da ti poželim što ti niko poželeo nije… Badnje veče je sveto, srcu najmilije. Rodio se Isus da nas izbavi iz greha i nek ti duh sveti useli u srce da otera tugu i podari sreće, puno lepih snova i pahulja belih. Srećno Badnje veče!!!


  Dobri ljudi dobar dan i sretan vam Badnji dan. Srećan badnjak sto se siječe za hrišćasko Badnje veče, srećni oni što ga lože pomiluj ih Bože!!!


  Srećan Vam Badnji dan i Božić!


  Badnji dan je svemogući, on dolazi svakoj kući. Ja ga molim od sveg srca, da na vaša vrata kuca. Srećan Badnji dan i Božić


  Želim vam badnji dan lep i nasmijan.
  Badnjaci ti sretni novi, Bog neka te blagoslovi, nek’ ti srećom dom zablista, jer slaviš rođenje Isusa Krista. Sretan Božić!!!

  o moj brate moja diko dali ovo ima iko! ovo jutro ovu srecu kad u badnjak srbi krecu. katolici sve bi dali da se kod njih badnjak pali. i balije sve bi dali da se nisu obrukali i odrekli casnok krsta i ne krste sa tri prsta. zato brate ti ne zali nego uvek badnjakpali. SRECAN BADNJI DAN!!!


  Poslušaj Bože molitve njene, Badnji dan je danas jedne divne žene. Pokloni joj zdravlje, podari joj sreću, ispuni joj želju najveću. Srećan Badnji dan!


  Doneo si badnjak, uš’o si u kuću, sada možeš da popiješ i rakiju vruću,
  sigurno ćeš da preteraš, biće ti milina ali pazi brate opasna je to žestina,
  batali malo, možda tolko nije zdravo, znam da ti se pije ali pazi nemoj da te ubije.
  Sipaj malo vina nek i ono teče,
  srećan Božić, srećno Badnje veče!


  Dok badnjak tvoj gori,kad se molis za srecu i dobrotu i zdravlje hristos ce ti s neba doci. Mir bozji. Hristos se rodi.


  Audi karavan želim ti za Badnji dan, sto kvadrata novogradnje želim ti za Veče Badnje, za Božić sve želje da ti ispuni ribica zlatna, pa makar ti želja bila da to bude jahta, a ako ti treba još koja kinta … onda rode moj mora da se rinta! 🙂


  Domaćine dobar dan danas slavi Badnji dan,ispred kuće badnjak stavi i rođenje Božje slavi.Bog ti svaku sreću dao i od zla te sačuvao.Srećan Badnji dan!


  Badnje jutro srecno prvo,nazdravlje vam badnje drvo.Neka krasi vase dvore da unisti sve zlotvore.RODU MOME sve najbolje puno srece puno volje.Cestitam vam redom svima sto godina da vas imam!


  DIVNI DOME , DOBRO JUTRO I SREĆNO VAM BADNJE JUTRO.DA OSTROŠKI VASILIJE ČUVA TVOJE NAJMILIJE.


  Nek Ostroški Vasilije čuva tvoje najmilije, a nebeska dobra vila od pomoći uvek bila, a Bog dragi nek ti reče: SRETNO TI BADNJE VEČE !!!


  Badnji dan je badnjaci se kite,neka tvoju porodicu stite,da vam sreca uvek u dom traje,a Bog dragi sve najbolje daje.Srecan badnji dan.


  Badnjak se lozi,
  vatra se plamti,
  zdravlje i sreca nek te prati,
  nek ti svako novo sutra bude radost
  badnjeg jutra,
  a i srecan ti Bozic sutra.


  domacine zdravo bio,badnjakom se okitio,da ti u domu zdravlje cveta i sve najbolje nek te sreta. mir bozi domu tvome,slava Hristu presvetome-SRECNO BADNJE VEČE!


  Braco,Hriscani i Pravoslavci „Gdeste do sada“,Srbija nesme da propada!! BOGA MOLI,Srbiju najvise voli!! Kada budes Badnjak sjeko,stari mi je reko:Postovati treba veru,Badnjaci se ujutru beru.Ka istoku okreni se,sa 3prsta prekrsti se,Badnjak seci kao sto su nasi preci.Na istoku sunce sija da se vidi nasa Srbija!Badnjak seci,Boga moli,Srbiju voli.Sveto drvo kucu krasi,neka vidi Srbin dasi!Srbin biti to je vera a i jos posna vecera.Tako je bilo, tako bice,Srbin slavi i slavice.


  Oj, Srbine vero tvrda, ustaj rano, pa u brda. Sa sekirom I pre Sunca, nek hrastovo drvo puca. Zorom rano badnjak seci kao sto su nasi preci. Jos se Srbin nije utro, sretno tebi BADNJE JUTRO.


  nek se slavi ovaj dan nek se proslavlja hristov rodjendan a do tada prase se pece srecno svima badnje vece