Počinje Australijan open, troje srpskih tenisera na otvaranju

  567
  Serbia's team

  Sve je spremno za početak prvog grend slem turnira u sezoni, Australijan opena. Prvog dana turnira, na teren će troje srpskih tenisera – Jelena Janković, Viktor Troicki i Dušan Lajović. Novak Đoković odbranu titule počinje drugog dana takmičenja.

  U noći između nedelje i ponedeljka startuje prvi grend slem u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije. Novak Đoković brani titulu u muškoj konkurenciji, dok će najvećeg konkurenta imati u trenutno najboljem teniseru sveta Endiju Mariju.

  Prvog dana na Australijan openu od srpskih takmičara nastupiće Jelena Janković, Viktor Troicki i Dušan Lajović. Jelena i Viktor igraju prve mečeve, jedan čas posle ponoći, dok Dušan igra na istom terenu kao i Troicki, ali treći meč.

  Jankovićeva se sa nemačkom teniserkom Laurom Zigmund sastaje u ponedeljak od jedan sat posle ponoći na terenu broj osam, dok u isto vreme igraju Viktor Troicki i Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine na terenu 22.

  Duel između Dušana Lajovića i Francuza Stefana Robera igra se, takođe na terenu 22, ali kada se završe mečevi Troicki – Džumhur i Vanija King – Natalija Vikljanceva.

  Branilac titule u Melburnu Novak Đoković pohod na rekordi sedmi trofej na „Ozi openu“ započinje drugog dana protiv Španca Fernanda Verdaska.

  izvor: RTS