POBEDA : LIDL ĆE IPAK MODIFIKOVATI SVOJU AMBALAŽU POSLE VELIKE OSUDE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

  1404

  LIDL je ipak odlučio da popusti pored velike kampanje i napada na društvenim mrežama zbog toga što je na ambalaži svojih proizvoda izbrisao grčki pravoslavni krst sa slike grčke crkve na ostrvu Santorini. 

  Na svojoj oficijalnoj strani na Facebook-u u subotu su odgovorili na postavljeno pitanje ovim rečima : „Mi iskreno žalimo za svu neprijatnost prouzrokovanu pakovanjima marke Eridanous i potvrđujemo vam da ćemo modifikovati ambalažu što pre je to moguće“.

  „Jasno je da je napravljena greška prilikom fabrikovanja ambalaže i nama će ovaj slučaj biti prioritet dok se ne reši. U ni jednom trenutku nismo želeli da izrazimo naše ideološko ili političko mišljenje kroz naše proizvode“-dodali su pretostavljeni ove nemačke firme.

  Izuzetno licemerno s njihove strane, znajući da smo na pitanje pitanje port-parolu Lidl-a za motiv za tako nešto dobili sledeći odgovor : „Izbegavamo korišćenje religioznih simbola jer želimo da izbacimo mešanje religije. Mi smo firma koja poštuje pravo na različitost što je uticalo da se donese takva odluka“.

  Naime, nemački LIDL prodaje grčke proizvode ERIDANOUS « Original Greek Product » (originalni grčki proizvodi) u šta ulaze musaka, jogurt, pistaći i feta. Ipak im nije smetalo da sa slike koja prestavlja grčku pravoslavnu tradiciju izbrišu krst sa svoje ambalaže. Naime pomenuti krst se nalazi na jednoj crkvi na ostrvu Santorini koje je jedno bogatstvo ne samo grčko nego i samog Meditarana.

  Ovo je jedna velika pobeda svih Evropljana koji se nisu ustručavali da na društvenim mrežama kažu šta misle o prvobitnoj odluci Lidl-a.