Pilot nad Srbijom

  591

  Preko Beograda, Mladenovca, Kragujevca i Niša, prema Sofiji. Letim po svim kontinentima sveta, ali samo moji srpski gradovi sjaje u noći toplinom koja može moje srce da ugreje. Osećao sam se veličanstveno.

  Frekvencija 123.775. Rekao sam :”Dobro veče vam želim Beograde i puno pozdrava, Cargolux 794, visina 33.000 stopa, kurs ka Beogradu. „Kontrolor je bio zbunjen i nije znao šta da mi kaže. Očekivao je strani avion koji se obraća na engleskom jeziku. Na njegovo iznenađenje to je bio Srbin u Boingu 747-400 koji prvi put u svome životu vidi svoju otadžbinu sa samo svoga srpskoga neba. Moje nebo miriše lepše nego bilo šta na ovome svetu. Moje nebo, moja prošlost, prokleta srpska dušo, prokleti živote.

  Luxemburg – Abu Dabi, prvi put u mom tridesetdrugom letu prelećem moju malu otadžbinu za 20 minuta, moje korenove, moje nasleđe i kulturu, moju ogromnu Srbiju, moju nadu….

  Kontrolor mi odgovara: ”Dobro veče Cargolux 794, ko ste vi gospodine?„

  Ja mu se predstavljam punim imenom i poreklom, a on kaže: ”Želim ti zemljače, da još 30 godina letiš uspešno iznad srpskog neba, živ bio…

  nastavak na strani 3