Pariz XIX: Nožem pored kanala ubadao ljude, dok ga prolaznici nisu savladali

  4653

  Napadač naoružan nožem i gvozdenom šipkom ranio je u nedelju uveče u Parizu sedam osoba, od kojih četiri teško, objavilo je parisko tužilaštvo.

  Napad je izveden u 19. arondismanu, oko 22.45, prenosi „Parizjen“, koji navodi, pozivajući se na izvor blizak istrazi, da u ovoj fazi istrage nema elemenata koji bi ukazivali na teroristički napad. Francuski list navodi i da su ranjene osobe prebačene u bolnicu, dok je jedan očevidac u stanju šoka.

  Napadač, je Avganistanac od trideset i jedne godine i prvo je ubo nožem tri osobe u blizini bioskopa MK2, a potom su muškarci koji su se nalazili na obližnjem terenu za boćanje pokušali ga da zaustave.

  Jedan od njih je bacio kuglu na napadača, koja ga je pogodila, ali mu nije naškodila, nakon čega je napadač krenuo dalje ulicom, gde je napao dvoje engleskih turista, ranivši jednog od njih u grudi. Druga ranjena osoba je teško povređena ubodom nožem u glavu.

  Posle toga ga je nekoliko očevidaca pojurilo i uspelo da ga obori i savlada. Napadač je od njih dobio „dobre“ batine pre dolaska policije kada je i uhapšen.

  Jedna od žrtava je u životnoj opasnosti. Francuske vlasti su izjavile kako je napadač bio drogiran, što očevici demantuju jer je po njima bio u svesnom stanju i znao šta radi.