Pariz: Uskoro ko ima ovakve patike neće mu trebati klasična karta za metro

    2419

    Svetska tehnologija ide velikom brzinom napred. Svakog dana se pojavljuju nove stvari koje olakšavaju život običnom čoveku. Nešto što nije moglo da se zamisli pre dvadeset godina, danas je realnost i uobičajnost.

    Nemačka robna marka Adidas i grad Berlin su odlučili da naprave saradnju na neobičan način. Nije u pitanju nikakva reklama nego poseban model patika koji imaju integrisanu metro kartu. Patike koštaju 180eura i u njima je integrisana godišnja karta za berlinski metro. Znajući da godišnja karta košta 728eura, kupovinom patika štedite veliku sumu novca i plus dobijate poslednji model patika.

    Prvoga dana prodaje je red bio veliki ispred dve prodavnice u Berlinu. Ipak, broj je bio limitiran na 500 primeraka koji su pušteni u prodaju.

    Ovakva ideja je zainteresovala mnoge u glavnom gradu Francuske. RATP (gradski prevoz pariskog regiona) nam je odgovorio na pitanje da za sada nisu u planu da isti sistem primene i u Parizu jer veliki broj putnika voli da menja obuću. Rekli su nam da razmatraju slične inovativne ideje kao što je elektronski čip koji bi mogao da se utisne u svakom odevnom predmetu, znajući da su mesta gde se karta očitava na visini od jednog metra.