Pariz: Uhvaćena banda koja je opljačkala i ćerku premijera Mađarske

    1390

    U departmanu Seine-Saint-Denis (93) u pariskom regionu koji je najgori po kriminalitetu i delikvenciji, policija je uhapsila četrnaest mladića starosti od 15 do 21 godine zbog krađe razbijanjem automobila u pokretu. Na meti ovih razbojnika je bila i ćerka premijera Mađarske Viktora Orbana.

    Oni su u počinili 88 krađa ciljaljući turističke automobile, taxi ili vozila stranih registarskih tablica. Sva ta vozila su dolazila sa aerodroma Charles de Gaulle ili se ka njemu kratla autoputem A1. Kradljivci dolaze iz kvarta Joliot-Curie i koristili su gužvu kada su skuterima prolazili između dve automobilske trake. Gledali su kroz prozor automobila tražeći torbe ili stvari od vrednosti ostavljeni na sedištima. Lomili su staklo specijalnim čekićem i bežali.

    Istraga je bila duga a odali su ih tragovi DNK-a jednog od njih. Policija je prisluškivanjem telefona došla do broja od 14 kradljivaca. Šestorica već imaju policijski dosije za slične prestupe. Uhvaćeni su 05.marta i 12 je smešteno u pritvor čekajući suđenje.

    Da podsetimo da u pomenutom kvartu odakle dolaze razbojnici, žive najviše ljudi poreklom iz Afrike.