Pariz : Uhapšeno deset osoba poreklom iz Srbije zbog krađe i prisiljavanja na brak

  3067

  Posle dugotrajne istrage specijali odsek francuske policije specijaizovana za maloletnike je u utorak uhapsila desetak odraslih osoba, francuskih državljana srpskog porekla, pod sumnjom da su prisiljavali devojke od kojih je bilo i maloletnica da kradu i da se venčavaju bez njihove volje prenosi Le Figaro informaciju dobijenu iz policije. Istraga, i praćenje osumnjičenih je trajalo 18 meseci.

  Radi se o jedno dobro uigranoj familijarnoj kriminalnoj grupi koja je svoju decu terala da kradu. Petnaestak devojčica od 9 do 17 godina je svakodnevno kralo u širem delu pariskog regiona.

  One su bile obučene od strane svoje punoletne familije za krađu starijih osoba i to otimanjem torbi i bežanjem. Kako navode policijski izvori, pre svoje dvadesete godine devojke su bile prisiljavane od svojih roditelja a protiv svoje volje na udaju, u zamenu za novac koji je plaćala familija mladoženje. Cen devojke se određivala na osnovu njene sposobnosti za krađu.

  U utorak je stotinak policajaca francuske specijalne policije privelo desetak odraslih osoba kao i devet devojaka koje francuski istražni organi predtsavljaju kao žrtve.

  Prilikom pretresa policija je pronašla oko nakit u vrednosti od 100000€, luksuzne satove i novac u kešu. Takođe su konfiskovane i njihove kuće kao i luksuzni automobili. Ova familijarna kriminalna grupa je „radila“ i u Italiji, Španiji i Belgiji.