Pariz: Svi koji imaju motore, ovo je velika promena. Grad odlučio

    2012

    Od sutra 01.aprila u opštinama koje se dodiruju  sa pariskom, Charenton i Vincennes, počinje naplaćivanje parkinga za sve motore i skutere. Kako se pretpostavlja, u narednom periodu se očekuje da se ovo pravilo primeni i u samom Parizu.

    Zbog velikih gužvi u pariskom regionu koje ponekad znaju prebaciti i 300km dosta ljudi se odlučuje da zameni svoj automobil skuterom ili motorom kako bi brže i lakše stigao do svog odredišta. Asocijacija motociklista je veoma jaka u Francuskoj pa su čak uspeli u par navrata da odvrate francusku vladu u donošenju pojedinih saobraćajnih zakona, jer svojim manifestasijama znaju da blokiraju grad.

    Njima je dozvoljeno da se na autoputu kreću između dve trake i prolaze između dva automobila, tolerisani su što voze trotoarom ili se parkiraju gde stignu. Zbog toga je ovo veliki udarac za njih i kako kažu ovim grad želi da napuni već prepunu gradsku kasu. Automobilisti pak se slažu sa ovom odlukom jer kako oni mogu da plaćaju parking mogu i motociklisti. Ostaje da se vidi kako će u stvarnosti sve ovo izgledati.

    https://www.dailymotion.com/video/x6h3m8h