Pariz : Posle nekoliko „skandala“ promena na čelu „Kulturnog centra Srbije“

  366

  Urolani svi crteži

  Javnost je bila začuđena utiskom da je autor serije „Moj rođak sa sela“ toliko servilan prema oficirima alijanse da je vodio računa da li će im biti neprijatno dok gledaju crteže koji govore o strahovitim posledicama NATO agresije 1999. On je prvo govorio da izložba nije uklonjena, te da je to učinjeno samo sa onim delima koja su bila izložena na sredini prostorije. Na kraju je priznao da su i crteži na zidovima bili urolani, odnosno van vidokruga učesnika tribine koja se takođe bavila godišnjicom bombardovanja.

  Bez komentara

  „Vesti“ su pokušale da stupe u kontakt sa Radoslavom Pavlovićem, ali se na telefon javila njegova bivša saradnica. I nakon što smo preko nje prosledili molbu za odgovorom na pitanje da li je odluka o penzionisanju bila njegov izbor ili mu je nametnuta, nismo dobili povratnu informaciju.

  Poznati dramski pisac ranije je sarađivao sa našim listom, ali nakon što smo u nekoliko navrata pisali o skandalima u KCS, on je jednostrano prekinuo kontakte. Iako su događaji potvrdili saznanja „Vesti“, a kritike bile principijelne, a ne na ličnoj osnovi, smatrao je da nema obavezu da kao javni funkcioner odgovara na naša pitanja.

  Mandat na pola

  Radoslav – Lale Pavlović 8. septembra puni 65 godina, što je uslov za starosnu penziju. Ona mu se dešava na polovini četvorogodišnjeg mandata direktora Kulturnog centra Srbije u Parizu koji je ambiciozni Pavlović planirao da odradi do kraja.

  izvor : vesti-online.com