Pariz paralisan zbog 10cm snega

  5713

  Sneg koji je juče padao i tokom cele noći, paralisao je glavni grad Francuske. Oko 2000 ljudi je provelo noć blokirano na putu N118 koji povezuje most Sevres i Velizy.

  Ovo je zaista retka pojava u Parizu, da za tako kratko vreme padne sneg i zadrži se. Nadležne službe su pokupile koju srpsku foru pa se jutros pravdaju da su bili iznenađeni snegom. Iznenađeni u februaru kada su meteorolozi već danima najavljivali ovako nešto.

  Sinoć je postavjen apsolutni rekord što se gužvi tiče i iznosio je 750km u pariskom regionu. Od jutros ne radi autobuski gradski prevoz i neke linije vozova. Jedino za sada korektno funkcioniše metro. Neke od škola ne rade. Ajfelova kula je zatvorena za posetioce.

  Nadležni organi mole sve građane da bez hitne potrebe ne uzimaju svoja auta i da izbegavaju da izlaze iz svojih domova jer je veliki broj trotorara i ulica neočišćen. Ovakvo vreme, sa niskim temperaturama će potrajati do subote.

  Ovako nešto se ne pamti u Parizu još od 1987.godine. Ipak 10cm snega je paralisalo ceo grad i izazvalo velike probleme. Kako bi samo bilo možemo pretpostaviti da se desi nešto kao Srbiji devedesetih, da nestane struje po par meseci ili da nema osnovnih namernica po prodavnicama.

  Uprkos svemu, uživajte u slikama snežnog Pariza jer se ovakve stvari dešavaju veoma retko.