Pariz: Od 01.januara policijski automobili dobijaju kaznu za nepropisno parkiranje

    1264

    Kako smo ranije pisali, od 01.januara 2018.godine svaka opština u Francuskoj, ima pravo da odredi visinu kazni za neplaćeni parking. U visini kazni prednjače Lion i Pariz. U Parizu je opština poverila proveru i kažnjavanje privatnim firmama (Egis et Urbis Park) i za samo prvih 15 dana ovog meseca broj kazni je duplo porastao u odnosu na prethodnu godinu. Novina je što specijalizovane firme mogu kazniti i vatrogasce, službena policijska i vozila hitne pomoći, što je i bio slučaj poslednjih dana.

    Prednost je što uređaji koji se nalaze u specijalizovanim automobilima ili motociklima mogu da provere vaše registarske tablice i tako proveriti mnogo veći broj automobila nego što je do sada bilo.

    Prve kazne su izazvale veliki revolt kod policije koji protestuju jer nekada zbog ozbiljnosti situacije ne mogu da gube vreme tražeći parking. Za sada i pored velike bure koju je ovaj zakon izazvao, ipak on ostaje na snagu. Što se policajaca ili prve pomoći tiče, oni će spašavati živote i intervenisati tek pošto nađu slobodno parking mesto i propisno se parkiraju.