Pariz : Filmska pljačka. Odneli iz pošte 255000€

    1975

    Pljačka koja se dogodila danas oko 14h u pariskom predgrađu Mantes-la-Jolie kao da je režirana za neki holivudski film. Trojica razbojnika su uspela da ukradu iz poštanskog bankomata „Val-Fourré“ u ulici Fontaines 255000€ bez da su posedovali ikakvo oružje. 

    Jedna službenica se nalazila u prostoriji gde se puni novac koji kasnije klijenti mogu da izvuku karticom na bankomat. Tu su je ostavile kolege sa sumom od 255000€. Dok se jedan od razbojnika nalazio na krovu zgradice, dvojica saučesnika su maskirana upali u prostoriju gde se nalazila žena od 36 godina i naterali je da legne na pod. Sakupili su 17 velikih koverata u kojima je bila već pomenuta suma. Prostoriju su poprskali protivpožarnim aparatom kao i kompletan put do nje, kako bi zavarali tragove.

    Po prvim elementima istrage, oni su u prostoriju dospeli preko praznog stana koji se nalazio odmah iznad pošte. Ušli su u zabranjenom delu preko posebnog protivpožarnog otvora i brusilicom isekli metal koji je ograđivao prostoriju gde se nalazila pomenuta žena sa novcem.

    Policija je došla odmah po odlasku razbojnika i prijavi službenice. Istraga je u toku.