Pariz: Drugi dan haosa, nije više sneg problem

  4205

  U Parizu je u utorak palo nešto malo više iznad 10cm snega, koji se i zadržao po ulicama i trotoarima, što je velika retkost. Sneg je u noći između utorka i srede, a i tokom jučerašnjeg dana izazvao veliku pometnju i paralisao grad. Danas više sneg ne pada, neke su ulice očišćene ali je veliki broj njih prekriven ledom koji pravi još veći problem nego i sam sneg. Ovakva situacija Francuzima izgleda kao da je došao sudnji dan.

  Veliki broj škola je juče bio zatvoren. Autobusi nisu vozili juče a ne voze ni danas. Rafofi u prodavnicama su poluprazni. Već dva dana se na svim televizijskim kanalima jedino priča kako preživeti sneg od 10cm i led koji se napravio usred temperature koja je noćas pala na -6°cezijusovih. Na televiziji se uče građani kako da hodaju po snegu ili preparkiraju svoj auto. Čak je bila i reportaža, kako napraviti Sneška Belića.

  Juče nisu prolazili ni kamioni za smeće pa su kante za smeće i kontejneri na sve strane. Iz opštine su nam potvrdili da bi danas trebalo da se taj problem reši jer su pariske ulice sve u đubretu.

  Državni zvaničnici su pozvali građane da bez preke potrebe ne uzimaju automobile i ne napuštaju svoje domove.

  Već se u medijima traže krivci koji su odgovorni za ovaj haos. Mi se pitamo šta bi se desilo da je svake godine Pariz pod snegom po mesec ili dva?

  Sutra se najavljuju velike snežne padavine već od ranog jutra. Pripremimo se za nastavak ove priče.