Pariska „Srbija“ u nedelju na život i smrt

  4438

  U nedelju 28.maja sa početkom od 9h30 fudbaleri pariske „Srbije“ igraju utakmicu života protiv ekipe „Montmartre“ od koje zavisi da li će naš klub i dalje igrati u najvišem rangu amaterskog fudbala u Francuskoj.

  Naime direktni duel u nedelju kada se igra i poslednje kolo šampionata će odlučiti koja će od ove dve ekipe u niži rang takmičenja. Klub je dugi niz godina pokušavao da se dokopa ovog ranga što je i uspeo pre nekih desetak godina. Čak je i te prve godine uspeo da osvoji prvenstvo a sledeće i kup pariskog regiona.

  Velika bi šteta bila da sledeće godine nemamo predstavnika u najvišoj amaterskoj ligi jer fudbalski klub na pravi način predstavlja Srbiju u Francuskoj.

  Znajući da je prva utakmica završena pobedom od 3:1 u korist „Srbije“, u poslednjem meču je dovoljan i nerešen ishod da bi ostali u ligi. Ekipa „Montmartra“ je izuzetno nezgodna ekipa koja na svom terenu i pred svojim navijačima stvara veliki pritisak na protivnika i sudije. Zato se i očekuje dosta tenzija u ovoj utakmici koja je za obe ekipe najvažnija u sezoni i utakmica „na život i smrt“ kako se to kaže u fudbalskom žargonu.

  Zbog toga pozivamo sve iskrene ljubitelje fudbala, navijačke grupe u Parizu kojima je Srbija u srcu da dodju i da bodre naš tim do konačnog cilja, a to je ostanak u ligi.

  MONTMARTRE – A.S. SERBIE
  POČETAK U 9H30
  STADE BERTRAND DAUVINE
  12 RUE RENE BINET
  75018 PARIS

  Tabela uz napomenu da dve poslednje ekipe ispadaju