Ovo su mesta u Parizu na kojima možete napraviti najlepše foto uspomene!

  2479

  Od davnina poznat kao Grad svetlosti, Pariz je destinacija iz snova za svetske putnike najrazličitijih životnih stilova: od avanturista i umetničkih duša zaljubljenih u arhitekturu, istoriju i kulturno nasleđe ove metropole do džet-set romantičara koji čeznu za uzbudljivim doživljajima, “filmskim” susretima i uživanju na ekskluzivnim mestima sa pogledom na Trijumfalnu kapiju i Ajfelov toranj. Zahvaljujući svojoj monumentalnosti i neprolaznom šarmu, Pariz  ponosno nosi epitet jednog od najharizmatičnijih i najfotogeničnijih gradova na planeti, a ovu tvrdnju dokazuju nam milioni turista iz celog sveta koji na društvenim mrežama svakodnevno dele svoje nezaboravne pariske trenutke zabeležene fotoaparatom ili  kamerom telefona. Uz malu pomoć heštegova, prokrstarili smo Instagramom i otkrili najzanimljivija mesta, koja sa punim pravom zaslužuju da se nađu na listi vaših budućih pariskih foto kadrova!

  ajfel-1

  Ajfelova kula

  Iako deluje kao predvidljiv i nimalo maštovit izbor, putovanje u Pariz ne bi bilo potpuno da sa njega ne donesete fotografiju Ajfelove kule, a uz malo truda i iz nešto neobičnije perspektive, moguće je da i “vaš” toranj izgleda neobično lepo i arty!

  ajfel-3

  ajfel2

  Ulica Cremieux

  Nazvana po Adolfu Kremiou, jednom od najvećih francuskih boraca za ljudska prava 19. veka, Rue Cremieux jedna je od najmirnijih i najšarenijih ulica Pariza, a budući da je reč o pešačkoj zoni, ovo je mesto na kom možete napraviti fenomenalne fotografije u bilo koje doba dana!

  rue-cremieux-1

  rue-cremieux-2

  Vrt Tuileries

  Karuseli iz bajke, vintage bistroi sa zelenim stolicama, predivno cveće i zelenilo na svakom koraku… bašta Tuileries je san svakog strastvenog Instagramera!

  t-garden-2

  tuileries-garden-1

  Ružičasta kuća

  Na vrhu boemske Monmartr četvrti, u jednoj od ulica ispunjenih zgradama obraslim zelenim bršljenom (Rue de l’Abreuvoir), nalazi se ljupki ružičasti kafe restoran sa zelenim prozorima. Potražite ga, garantujemo vam nezaboravnu radost i uživanje!

  la-maison-rose-2

  la-maison-rose

  Palais Royal

  Nekadašnja Kardinalova palata, Palais Royal jedno je od najpoznatijih arhitektonskih obeležja Pariza, a kako je smeštena u 1. pariskom arondismanu, tačno preko puta muzeja Luvr, sigurni smo da je ne možete zaobići niti propustiti priliku da fotografišete njene najzanimljivije delove!

  p-royal-2

  palais-royal-1

  Muzej Orsej

  Pored veliičanstvenog Luvra koji u sebi krije najvredniju baštinu čovečanstva, Grad svetlosti ima na desetine muzeja, asvojom lepotom posebno se izdvaja Orsej, muzej smešten na levoj obali Sene. Nekada železnička stanica, a danas čuvar najveće svetske zbirke impresionističkih umetničkih dela, Orsej čiji je simbol impozantni časovnik smešten na trećem spratu zgrade, mesto je sa kog možete napraviti najlepše panoramske fotografije Sene i bazilike Sacre Coeur.

  musee-dorsay

  Screen Shot 2017-05-03 at 11.15.46 AM

  Kafe Cordonnerie

  U srcu aristokratskog distrikta Marais, pronaći ćete mesto Cordonnerie, ljupki minijaturni kafe živopisne i fotogenične fasade, otvoren na mestu gde se nekada nalazila obućarska radnja. Idealno mestašce za uživanje i poziranje!

  cordonnerie-1

  most-instagrammable-spots-in-paris-the-everygirl-15

  Galerija Vivienne

  Smeštena u 2. arondismanu, galerija Vivienne jedna je od najstarijih pariskih umetničkih i zanatskih centara, sa istorijom dužom od dva veka. Šareni pločnici, stakleni plafon i bezbroj umetničkih radnji , poslastičarnica i knjižara- gotovo je nemoguće odabrati samo jedan kadar za fotografisanje!

  galerija-vivienne1

  vivienne-2

  Hotel Plaza

  Ukoliko ste i vi veliki fan serije Seks i grad, sigurni smo da se živo sećate Kerinog odlaska u Pariz i boravka u hotelu Plaza Athenee! Smešten u blizini Jelisejskih polja i Ajfelove kulije, ovaj luksuzni hotel, pored vrhunske usluge sa pet zvezdica, svojim gostima pruža priliku da se bude uz najlepši i najromantičniji pogled na svetu!

  plaza-3

  plaza-2

  Poslastičarnica Laduree

  Kada usred šetnje centrom Pariza osetite iznenadni pad šećera, vreme je za degustaciju jednog od najslađih simbola grada- šarenih makarons kolačića koji su, sudeći po brojnim Pinterest i Instagram fotografijama, najlepši i najukusniji u poslastičarnici Laduree na Jelisejskim poljima!

  laduree2

  champs.elise-laduree1

  Strada cafe

  Pitate nas za parisku lokaciju na kojoj po relativno povoljnim cenama možete pojesti ukusan sendvič i popiti savršen latte vredan share-a na Instagram-u ? Zaputite se ka Strada kafeu, malom, slatkom mestu, skrivenom u distriktu Marais!

  strada-cafe-1

  strada-cafe-2

  izvor : imaginarijum.rs