On je gastarbajter koji otvara 100 novih radnih mesta u Grdelici

  4364

  Francuski gastarbajter, rodom iz Vlasoitinca, Petar Stanojević otvoriće u Grdelici 100 novih radnih mesta u svojoj firmi „Fasisosol“ koja se bavi proizvodnjom metalne galanterije.

  Zas početak će u njoj raditi pedesetak ljudi, a sa njim je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas potpisao Ugovor o davanju na upotrebu i korišćenje dela nepokretnosti proizvodnog objekta AD “Danilo Bošković“.

  Na nagovor prijatelja sam odlučio da pokrenem pogon za proizvodnju negde u mom kraju zbog jeftinijih materijala i jeftine radne snage, a ujedno i da pospešim razvoj industrije i ekonomije tamo odakle potičem„, kazao je novinarima Stanojević.

  Inače, on je morao da uradi biznis plan za 103 radnika u proizvodnji metalne galanterije i da garantuje stopostotni izvoz svojih proizvoda u Francuskoj i Portugaliji.

  Stanojević je rekao da će proizvodnja početi sredinom marta ove godine pošto se prethodno uredi objekat po standardima Evropske unije.

  Gradonačelnik Cvetanović naglasio je da će investitor uložiti u opremanje hale pola miliona evra, a da će  103 radnika biti sukcesivno zapošljavani do 2020. godine. Očekuje se priliv u gradsku kasu oko 11 miliona dinarau prvoj godini rada od poreza na zarade.

  „Za mene kao gradonačelnika Leskovca, stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje naših sugrađana i smanjenje nezaposlenosti je – prioritet nad prioritetima“, istako je i podsetio da je na istom mestu u Grdelici prošle godine otvorena fabrika trikotaže sa 52 radnika, u prisustvu ambasadora Holandije.

  „Potpisivanje današnjeg ugovora je još jedna potvrda da su priznanja koje je grad dobio prošle godine: „Kapetan Miša Anastasijević“, „Zlatan ključ“, kao i plaketu Regionalne privredne komore – opravdani“, zaključio je gradonačelnik Leskovca.